Nedjelja, 05. svibnja 2024.

Transrodni aktivisti prijete autorici britanskog izvješća o „promjeni spola“ djece

Dr. Hilary Cass, 66-godišnja liječnica koja je vodila tim koji stoji iza Cass Review od 366 stranica, postala je meta transaktivista dok njezina otkrića odjekuju kroz politički i medicinski establishment. Zlostavljanje nije ograničeno samo na internet; savjetovano joj je da ne koristi javni prijevoz zbog vlastite sigurnosti.

U intervjuu za Times, Cass je izjavila da kritičari njezina izvješća izlažu djecu „riziku“ širenjem „čistih dezinformacija“ te da su dosadašnje kritike bile „potpuno pogrješne“. Jedan laburistički zastupnik optužio je Cass da je u svojim nalazima zanemarila „100 transrodnih studija“. To je, kaže Cass, krajnje neiskreno.

Cassin zločin je, naravno, to što njezino izvješće razotkriva transrodnu priču. Ohrabrio ju je, rekla je za Times, utjecaj njezinog izvještaja na mnogim stranama, ali reakcija transaktivista bila je „prilično agresivna“.

„U ovom trenutku stižu neke prilično odvratne e-poruke“, rekla je o porukama prožetim vulgarnim govorom koje su joj stizale. „Od većine me štiti moj tim, pa ih ne mogu vidjeti. Ono što me užasava je koliko djetinjasta rasprava može postati. Ako se s nekim ne slažem, onda me nazivaju transfobičnom ili TERF [trans-isključujućom radikalnom feministicom]. “

Doista, šest klinika, rekla je, odbilo je podijeliti istraživanja o utjecaju blokatora puberteta. Cass je njihovu reakciju nazvala „koordiniranom“ i „ideološki vođenom“ i primijetila da „nisu bili osobito prijateljski raspoloženi prema nama kad smo im se obratili“.

To što bi medicinske ustanove odbile suradnju na studiji o dugoročnim učincima brige koju pružaju djeci je, složit će se svaki razuman promatrač, vrlo opasan pokazatelj, ali to nije sve. Tavistock je također odbio predati podatke o detranzitorima, što je Cass nazvala „vrlo razočaravajućim“.

To što je liječnici savjetovano da se prestane voziti autobusom ili vlakom jer bi je mogli napasti transaktivisti jer je pokušala zaštititi djecu od užasavajućeg – i stalnog – medicinskog skandala trebalo bi biti šokantno za sve nas. Zadnjih nekoliko godina desenzibiliziralo nas je za ovakvo ponašanje. Na sreću, čini se da nalazi Cass Reviewa ipak imaju seizmički utjecaj na raspravu koju su transaktivisti očajnički pokušavali izbjeći.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...