Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Poljska: OVO je jasan signal da se s oprezom gleda na promicatelje „spolnog zdravlja“

„29. travnja donesena je presuda u slučaju bivšeg potpredsjednika Gdanjska, Piotra Kowalczuka, optuženog za vršenje seksualnih radnji s maloljetnikom. Sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od godinu dana uvjetno na tri godine, novčanu odštetu i zabranu približavanja žrtvi – mladiću. Presuda nije pravomoćna – odvjetnik najavljuje žalbu”, piše Jan Pospieszalski u tjedniku Do Rzeczy.

Publicist se prisjeća jedne od epizoda emisije Warto chat iz 2018., u kojoj se govorilo o programu Zdrava ljubav – vrlo kontroverznom seksualnom obrazovanju u gdanjskim školama, za koje je odgovoran gore spomenuti potpredsjednik Gdanjska Piotr Kowalczuk.

 „Autori brošure se bez sustezanja pozivaju na tzv. Standarde WHO-a o spolnom odgoju koji podrazumijevaju učenje djece do četvrte godine kako dodirivati ​​intimna mjesta, do šeste godine – kako doživjeti radost i zadovoljstvo, pristanak na dodirivanje intimnih mjesta, a do devete godine – podučavanje o dječjim seksualnim pravima, različitim metodama kontracepcije i prihvatljivim spolnim odnosima ‘uz pristanak’, a preko devet godina – o užitku masturbacije“, izvještava voditeljica emisije W Pośpiechu na TV PCh24.

Po mišljenju Pospieszalskog, „seksualno zlostavljanje za koje je optužena promicateljica Zdrave ljubavi dio je niza sličnih slučajeva“.

„Ovaj slučaj također je još jedan  od signala da s velikim oprezom gledamo na druge promicatelje spolnog zdravlja, npr. one kojima čelnik Ministarstva nacionalnog obrazovanja povjerava izradu programa zdravstvenog obrazovanja“, sažima.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...