Srijeda, 17. travnja 2024.

Deklaracija mons. Vigana povodom skandaloznih izjava mons. Vincenza Paglije u vezi zakona o pobačaju

Predsjednik Papinske akademije za život, mons. Vincenzo Paglia, u intervjuu danom talijanskom televizijskom kanalu „RaiTre“ (ovdje možete pogledati snimku izjave mons. Paglije), osvrnuo se na zloglasni zakon 194 kojim se legalizira pobačaj kao „stup našeg društvenog života“, skandalizirajući milijune talijanskih katolika koji su vjerni nauku Crkve i još uvijek imaju na umu vatrene riječi Ivana Pavla II. protiv toga strašnog zločina, kojim je samo u Italiji žrtvovano više od šest milijuna nevine djece na oltaru sebičnosti i liberalne protukristove ideologije.

Opravdano negodovanje klerika i laika povodom izjava predsjednika Papinske akademije za život koju je Ivan Pavao II. osnovao upravo kako bi se suprotstavilo pobačaju, popraćeno je pljeskom zagovornika „reproduktivnog zdravlja” i „prekida trudnoće” koji su uvijek spremni optužiti Crkvu za uplitanje kad ona govori Kristovim glasom, ali je hvale čim se njezini najgori eksponenti prostituiraju zagovarajući sekularnu misao i kada prisvoje neljudska načela neomaltuzijanizma kao svoja.

Kao pastir i nasljednik apostola, ne mogu najsnažnije ne osuditi skandalozne riječi mons. Paglije, koje su u suprotnosti s Evanđeljem i naukom rimskih prvosvećenika.

Novi svjetski poredak, Ujedinjeni narodi, Svjetska zdravstvena organizacija, Europska unija, Svjetski ekonomski forum, Trilateralna komisija, Bilderberška družba i sve organizacije koje slijede Agendu 2030. smatraju barbarsko ubijanje nevinog djeteta u majčinoj utrobi kao pravo, kao „stup društvenog života“. Problematično je, ali je i razotkrivajuće da se sekta otpadnika koja je zarazila katoličku hijerarhiju i zauzela njezine najviše hijerarhijske pozicije nalazi usklađena s ideološkim pozicijama Kristovih neprijatelja, ne samo u pitanjima koja su naizgled nepovezana – poput psihopandemijske priče i zelene ideologije, – ali i u nijekanju samih temelja naravnog zakona, uključujući poštivanje života od začeća do prirodne smrti.

Uznemirujuće je da se nitko među mojom braćom u episkopatu, a ponajmanje među članovima Kardinalskog zbora ne usuđuje podići glas da osudi Pagliine lažne riječi i pozove na njegovu trenutačnu ostavku na funkciju predsjednika Papinske akademije za život.

Neka se vjernici, opomenuti od strane dobrih svećenika, odmaknu daleko od ovih vukova u janjećoj koži i mole se Gospodinu tražeći od njega da intervenira kako bi spasio Njegovu Crkvu, okupiranu Sanhredinom (Velikim vijećem) iskvarenih i izopačenih ljudi koji nastavljaju razapinjati Isusa Krista u Njegovom Mističnom tijelu.

Nadbiskup Carlo Maria Viganò

27. kolovoza 2022.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...