Četvrtak, 25. travnja 2024.

Katolički biskup poručio Bidenu da je „jadna, izgubljena i zbunjena duša“

Katolički biskup osudio je tvrdnju predsjednika Joea Bidena da Crkva podržava pobačaj djece začete silovanjem i incestom te je pozvao na molitve za predsjednika.

Biskup Rhode Islanda Thomas Tobin objavio je poruku na Twitteru nakon što je Biden implicirao da Katolička Crkva ne će podržati prijedlog zakona senatora Lindseyja Grahama koji zabranjuje pobačaje nakon petnaestog tjedana trudnoće, osim u slučajevima kada je beba začeta silovanjem ili incestom, ili zbog zdravlja same majke.

„Predsjednik Biden ne može biti pobožni katolik i podržavati pobačaj”, napisao je mons. Tobin. „To dvoje se međusobno isključuje. Predsjednik je jadna, izgubljena i zbunjena duša. Uistinu, trebamo moliti za njega svaki dan”.

„Hodati i pratiti nekoga, ne znači da se moramo složiti ili odobriti sve što on radi”, nastavio je mons. Tobin (ne treba ga brkati s ljevičarskim kardinalom iz Newarka Josephom Tobinom) u drugoj objavi. „Ako je netko koga volimo uključen u nemoralno ili destruktivno ponašanje, a doista nam je stalo do njega, trebali bismo ga potaknuti da promijeni svoj način ponašanja i bude bolji”.

Biskup Michael Olson također je objavio javni odgovor na Bidenove komentare, napisavši: „Moramo se moliti za predsjednika Bidena jer svojim riječima i djelima on u najboljem slučaju očituje krajnju zbunjenost temeljnim katoličkim moralnim naukom, a u najgorem slučaju skandaloznu tvrdoglavost osobe koja je ogrezla u grijeh i živi suprotno s euharistijskom koherentnošću”.

Biden ima dugu povijest podržavanja pobačaja, što je u izravnoj suprotnosti s katoličkom vjerom, koju tvrdi da prakticira. Dovodeći u pitanje odluku Vrhovnog suda u kojoj se poništava presuda u korist Roe protiv Wadea, Bidenova administracija pozvala je grupu aktivista u Bijelu kuću da čuje njihove argumente za „prava” na pobačaj, ali je neprestano ignorirala ilegalne prosvjede koji su se održavali ispred domova pro-life sudaca Vrhovnog suda.

Nakon poništenja presude u korist Roe, Biden je obećao da će „učiniti sve što je u njegovoj moći“ da uvrsti pobačaj u federalni zakon.

U srpnju je savezna država Teksas tužila Bidenovu administraciju jer je naredila bolnicama, čak i u pro-life državama, da izvrše pobačaje pod određenim okolnostima. Biden je tada izjavio da će poduzeti disciplinske mjere protiv „zavaravajuće prakse“ pro-life centara za trudnoću.

Nedavno je Bidenova administracija pojačala svoju retoriku protiv konzervativaca koji se zalažu za život i obitelj, sugerirajući da su oni prijetnja demokraciji.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...