Petak, 29. ožujka 2024.

Španjolski kardinal i tisuće vjernika na ulicama Madrida molili krunicu

Tisuće mladih katolika okupilo se prošlog tjedna na ulicama Madrida u Španjolskoj na javnoj molitvi krunice. Događaj, koji se javno održava posljednje tri godine, je organizirala udruga Krunica za mlade Španjolske u nastojanju da mladi javno svjedoče vjeru u vremenu kada radikalni ljevičari vladaju Španjolskom.

Mnoštvo entuzijastičnih katolika molilo je krunicu, recitiralo litanije Naše Gospe i pjevalo tradicionalne pjesme dok su nosili prekrasan kip Blažene Djevice od katedrale u Madridu do bazilike San Miguel kroz ulice glavnog grada.

Kip Blažene Djevice Marije

Emilio Esteban-Hanza, predsjednik udruge Krunica za mlade u Španjolskoj, rekao je da procesija predstavlja „javno svjedočenje vjere, jer vjera bez djela je mrtva i svaki mladi katolik ima dužnost svjedočiti svoju vjeru”.

„Vjera je blago koje ne možemo čuvati samo za nas nego smo dužni svjedočiti i prenositi vjeru svima oko nas”, rekao je Emilio Hanza. „Ovaj pokret je predan molitvi za mlade u Španjolskoj koji žive u teškoj situaciji. Želimo ohrabriti mlade ljude da ostave za sobom zlo“.

U procesiji su sudjelovali i djelatnici pro-life organizacije Četrdeset dana za život, najavljujući na svojim stranicama da je molitva krunice lijek za probleme u zemlji. Na svom Twitter profilu su citirali poznatog sveca i misionara Antuna Marija Clareta, koji je jednom prilikom rekao: „U molitvi krunice se nalazi spas Španjolske“.

Kardinal Carlos Osoro Sierra, koji je nazočio procesiji u Madridu, rekao je kako „u sekularnom društvu važno za katolike javno svjedočiti katoličku vjeru“.

Javna molitva krunica uslijedila je nakon brutalnog ubojstva katoličkog sakristana tjedan dana ranije. Islamski ekstremist je napravio užasan zločin u Algecirasu. U prvoj crkvi je napao i ranio svećenika, a zatim izveo sakristana iz druge crkve i ubio ga mačetom na gradskom trgu u Algecirasu. O čemu više možete pročitati ovdje.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...