Četvrtak, 25. travnja 2024.

Izlazi novi film o „Caminu“ sv. Jakova, u filmu govori i jedan biskup

Novi film „Santiago: The Camino Within“, kao što i samo ime kaže, govori o hodočašću u poznato svetište Santiago de Compostela. Ovdje možete pogledati trailer.

Ovaj film prati jedna zanimljivost, bit će prikazan samo jedan dan u kinima krajem ovog mjeseca. Nažalost, film će biti prikazan samo 28. ožujka na engleskom i španjolskom j. u 763 kina diljem Sjedinjenih Američkih Država. Još nije poznato hoće li film biti prikazan u zemljama Europske unije.

U filmu „Santiago: The Camino Within“ narator je mons. Donald Hying (biskup Madisona, Wisconsin). Biskup prati hodočasnike na fizički napornom putovanju. Mnogi tvrde, kao mons. James Conley (biskup Lincolna, Nebraska), da je ovo najbolji film snimljen o „Camino de Santiago“. Neki idu toliko daleko u pohvalama ovog filma da tvrde kako kvalitetom nadilazi poznati film „The Way“, u kojem glumi Martin Sheen.

Ovako je biskup James Conley, koji je tri puta bio hodočasnik na „Putu sv. Jakova“, opisao novi film: „Film je odlično napravljen. Inspirirat će i Vas da saznate više o ovom hodočašću, pa čak i da ga sami napravite ako ste spremni za to. Duh katoličkog hodočasnika je vrlo dobro prikazan u filmu”.

Mons. James Conley

„Camino de Santiago“, također poznat kao „Put sv. Jakova“ je tisuću godina stara hodočasnička ruta koja vodi hodočasnike od podnožja Pirineja do katedrale u Santiagu, grada koji se nalazi na sjeverozapadu Španjolske. Katedrala u Santiagu se u tradiciji Katoličke crkve smatra mjestom ukopa sv. Jakova.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...