Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Köln: Svećenici blagoslivljali sodomitske parove protivno pravovjernom nadbiskupu

Nekoliko katoličkih svećenika sudjelovalo je u ceremoniji blagoslova sodomitskih parova ispred katedrale u Kölnu u srijedu, 20. rujna 2023., prosvjedujući tako protiv pravovjernog kölnskog nadbiskupa kardinala Rainera Marije Woelkija.

Njihov prosvjed održan je zbog kritike koju je mons. Woelki uputio svećeniku iz Mettmanna, grada u blizini Duesseldorfa, koji je u ožujku ove godine održao “ceremoniju blagoslova sodomitskih parova“. Nadbiskup je tada rekao da Katolička Crkve ne dopušta blagoslov sodomitskih parova.

Jučerašnji javni blagoslov sodomitskih parova predstavlja najnoviji znak pobune krivovjeraca u najmnogoljudnijoj njemačkoj biskupiji s oko 1,8 milijuna katolika. Nekoliko stotina ljudi pojavilo se na blagoslovu sodomitskih parova, mahali su sodomitskim zastavama i pjevali Beatlesovu pjesmu „All You Need is Love“. Sveukupno je blagoslovljeno oko trideset parova.

Sven Lehmann, LGBTQ+ povjerenik njemačke vlade, nazvao je „ceremoniju blagoslova“ važnim simbolom zahtjeva za priznavanjem i prihvaćanjem sodomitskih parova u Rimokatoličkoj Crkvi i zaključio kako su „nadbiskup Woelki i Vatikan, s druge strane, udaljeni svjetlosnim godinama od društvene stvarnosti“.

Zanimljivo je spomenuti da njemački srednjostrujaški mediji nisu htjeli izvijestiti da je mnogo veća skupina katolika prosvjedovala protiv ovog bogohulnog čina i da su držali transparente na kojima je pisalo „Ostanimo katolicima“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...