Subota, 27. travnja 2024.

Jeruzalemski patrijarh nudi sebe kao zamjenu za taoce koje drži Hamas

Obraćajući se danas novinarima putem video-konferencije, jeruzalemski patrijarh, kardinal Pierbattista Pizzaballa, upitan je bio o spremnosti da ponudi sebe kao taoca u zamjenu za oslobađanje djece koja su uzeta u Hamasovom napadu na Izrael prošlog tjedna. Kardinal je tijekom intervjuu istaknuo da je potrebno „pronaći način da se taoci vrate”.

„Jesam li spreman ponuditi sebe? Naravno, ako to može dovesti do slobode i vraćanja te djece kući, nema problema. S moje strane postoji apsolutna otvorenost”, rekao je kardinal tijekom razgovora s novinarima.

Mons. Pizzaballa pozvao je palestinske kršćane na dan molitve i posta za mir i pomirenje u Svetoj zemlji u utorak, 17. listopada. Taj dan će se u brojnim crkvama i zajednicama održati euharistijsko klanjanje i molitva krunica rad predanja Bogu „žeđi za mirom, pravdom i pomirenjem“.

„Zato osjećamo potrebu moliti, okrenuti svoja srca Bogu Ocu. Samo na taj način možemo izvući snagu i spokoj potreban da izdržimo ova teška vremena, obraćajući mu se u molitvi i zagovoru“, zaključio je mons. Pizzaballa svoj poziv za dan molitve i posta.

I diplomatska služba Vatikana prati događaje u Izraelu. U petak je Državni tajnik Vatikana, mons. Pietro Parolin, objavio da je Vatikan voljan pomoći u posredovanju između Izraela i Palestine i da je glavna briga Vatikana usred sukoba „oslobađanje izraelskih talaca i zaštita nevinih života u Gazi“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...