Četvrtak, 02. svibnja 2024.

Ovog petka održava se javna molitva krunice na Kongresnom trgu u Ljubljani

U petak, 13. listopada 2023. u 6.30 sati, članovi katoličke organizacije „Katoliške mladine“ po prvi put organiziraju javnu molitvu krunice na Kongresnom trgu u Ljubljani.

„Javna molitva snažno je sredstvo za ublažavanje Božjeg gnjeva i zazivanje Njegovog milosrđa, a sveta majka Crkva, vođena Duhom Svetim, uvijek je podržavala javnu molitvu, napose u vremenu javnih tragedija i patnji”, piše sv. Ljudevit Monfortanski, jedan od najvećih teologa i stručnjaka za sv. krunicu. Slijedeći njegovo vodstvo i primjer nebrojenih drugih zemalja, i mi ćemo započeti javnu molitvu sv. krunice – za našu domovinu i spasenje njezinih duša, i na posebne nakane koje ćemo naknadno objaviti.

Prije svega pozivamo sve, a posebno mladiće i oženjene muškarce, koji su pozvani biti predvodnici i uzori u svjedočenju vjere, da dođu na Kongresni trg u Ljubljani, pred spomenik Presvetog Trojstva, u petak 13. listopada u 6.30 sati. Molit ćemo na datum kada je 1884. godine papa Leon XIII. po nadahnuću koje je dobio za vrijeme sv. mise, napisao molitvu sv. Mihovilu arkanđelu za obranu Crkvu, a prije više od stotinu godina Gospa se posljednji put ukazala u Fatimi i učinila Čudo sunca koje je vidjelo sedamdeset tisuća ljudi.

Urban Šifrar,

predstavnik organizacije „Katoliška mladina“

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...