Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Supruga Jordana Petersona objavila da će se uskoro obratiti na jedinu pravu vjeru

Tammy Peterson, supruga poznatog kanadskog psihologa Jordana Petersona, nedavno se oporavila od teške bolesti i obavijestila je javnost da je pristupila procesu inicijacije za ulazak u Katoličku crkvu nakon desetljeća potrage za istinom.

Podrijetlom iz kanadskog gradića Fairviewa u saveznoj državi Alberti, Tammy je rođena u protestantskoj obitelji, ali je ostala bez formalnog vjerskog odgoja kada su njezini roditelji prestali ići u crkvu. Međutim, s katoličanstvom je prvi put bila upoznata preko svoje 104-godišnje poljske prabake katolkinje koja je svakodnevno nosila krunicu.

Ipak, sve do 2015. godine i dramatičnog pogoršanja zdravstvene situacije – njezin artritis je postao toliko jak da nije mogla hodati gore-dolje stepenicama – nije obraćala pozornost na religiju. Otprilike u to vrijeme, Tammy je bila podvrgnuta zdravstvenim pretragama koje su potvrdile da ima rak bubrežnih stanica.

„Kada me (moj liječnik) odveo u ordinaciju, ruke su mu se tresle i dao mi je ove papire da potpišem dozvolu za operaciju i rekao mi je: ‘Žao mi je, ali napravili smo još jednu biopsiju i ono što imate je mnogo više agresivniji nego što smo mislili. Imate, mislimo, deset mjeseci života’“, prisjetila se Tammy Peterson u razgovoru s novinarom portala LifeSite News.

I to se dogodilo u vremenu baš kada je njezin muž, Jordan Peterson, postao poznati konzervativni komentator.

Ipak, nakon dvije uspješne operacije uklanjanja tumora, kasnije su se pojavile komplikacije koje su vodile do nove operacije. Tammy je ponovno bila u bolnici. Prošla je bezbrojne pretrage bez konačnih nalaza. Nije mogla jesti, njeno zdravstveno stanje se pogoršalo.

U tom trenutku joj je pomogla bliska prijateljica Queenie Yu, koja joj je bila velika podrška od trenutka kada se razboljela. Yu, katolička obraćenica, numerarija u Prelaturi Opus Dei, donijela je Tammy krunicu koju je blagoslovio papa Franjo i mali priručnik kako se moli krunica.

Prijateljstvo Yu i Tammy samo se produbilo tijekom njezine petotjedne hospitalizacije. Dvije prijateljice provele su veći dio dana razgovarajući o vjeri i moleći zajedno svako jutro krunicu. Tijekom tog razdoblja Tammy je sve više počelo zanimati kršćanstvo.

I dan kada je trebala ići na operaciju njezini zdravstveni problemi su se čudesno riješili i operacija je bila otkazana. Prema Tammy, njezino čudesno ozdravljenje rezultat je Božje intervencije, a uz to i radikalne promjene u prehrani – jela je samo meso i pila vodu.

Njezin muž, Jordan Peterson, gleda na obraćenje svoje supruge kao rezultat njezine predanosti pronalaženju istine.

Jordan se prisjetio da je pitao svoju suprugu bi li se obvezala živjeti za istinu prije nego što se vjenčaju. Tammy je provela godinu dana razmišljajući o njegovom zahtjevu, prije nego što je rekla sudbonosno „da“ – željeli su brak utemeljen na istini.

„Ovo je produžetak onog svega što joj se događalo posljednjih godina, onog zavjeta koji je dala kada je prvi put odlučila da se želi udati za mene. Ključno je posvetiti se istini“, zaključio je Jordan Peterson.

Dok je njegova supruga najavila ulazak u Katoličku crkvu, Peterson se nije još javno deklarirao kao vjernik, ali ostaje posvećen potrazi za istinom.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...