Subota, 27. travnja 2024.

Burkina Faso: Katolici ubijeni za vrijeme molitve u crkvi

Dužnosnici Katoličke crkve u Burkini Faso rekli su da je najmanje petnaest vjernika ubijeno u jednom selu na sjeveru zemlje. Naoružani napadači napali su katolike za vrijeme molitve u crkvi.

Selo Essakane svjedočilo je prije nekoliko dana terorističkom napadu u kojem je dvanaest katolika ubijeno u crkvi, a troje je umrlo zbog zadobivenih ozljeda, navodi se u izjavi generalnog vikara biskupije Dori, mons. Jean-Pierra Sawadogoa.

Nisu navedeni dodatni detalji napada, te za sada niti jedna teroristička skupina nije preuzela odgovornost, ali mnogi sumnjaju da su džihadisti odgovorni za napad. Razne terorističke skupine radikalnih muslimana vrlo su aktivne posljednjih godina na sjeveru Burkine Faso.

„U ovoj bolnoj okolnosti, pozivamo vas da molite za pokoj onih koji su umrli za vjeru… i za obraćenje onih koji nastavljaju sijati pustoš u našoj zemlji”, stoji u priopćenju.

Veliki dio Burkine Faso nije pod vladinom kontrolom, a džihadističke skupine u tim područjima pustoše zemlju. Borci su ubili tisuće i raselili više od 2 milijuna ljudi, a u zadnjih 18 mjeseci, prema izvješću Afričkog centra za strateške studije, utrostručio se broj žrtava džihadista.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...