Subota, 27. travnja 2024.

Vlč. Chad Ripperger: U našem vremenu porastao je demonski utjecaj zbog odbacivanja Boga

Poznati američki egzorcist Chad Ripperger održao je krajem siječnja nagovor u katedrali sv. Patrika u New Yorku tijekom kojeg se dotaknuo duhovnog rata između Katoličke crkve i sotone.

Pozivajući se na statistike, vlč. Ripperger rekao je da je broj demonskih opsjednuća ostao isti tijekom posljednjih desetljeća (oko 0,5% opće populacije). Međutim, drugi oblici demonskog utjecaja značajno su porasli zbog „toga što ljudi čine mnoge zle stvari“ i „zato što su članovi Crkve manje sveti“. Vjernici zaboravljaju da „svaki smrtni grijeh predstavlja odškrinuta vrata za opsjednuće“, napomenuo je vlč. Ripperger.

Egzorcisti, a među njima je i vlč. Ripperger, uočavaju da se prosječno vrijeme potrebno za oslobađanje opsjednutnog dramatično povećalo tijekom posljednjih desetljeća.

„Prije 1963. prosječno vrijeme za oslobađanje nekoga od demonskog opsjednuća bilo je do tjedan dana. Ali nakon 1963. potrebno je mnogo duže razdoblje…. Sada u prosjeku treba i do četiri godine da se netko oslobodi”, rekao je vlč. Ripperger.

„Dva su razloga za to. Jedan je taj što u svijetu ima više zla i demoni su mnogo moćniji. Drugi razlog je način funkcioniranja egzorcizma, ono što nazivamo ex opere operantis Ecclesiae. Što to znači? Znači sljedeće: kvaliteta svetosti vjernika u Katoličkoj Crkvi određuje koliko su učinkovite moje molitve kada započnem obred istjerivanja demona…. Postoji problem s članovima Crkve. Nisu sveti kao što su bili njihovi preci u prošlosti“, objasnio je vlč. Ripperger.

Svećenik je okupljenim vjernicima objasnio zašto Bog dopušta demonima ulazak u ljudske živote.

„Jedan od glavnih razloga zašto Bog dopušta demone u našim životima je posveta, jer kada se borimo protiv njih (demona) postajemo instrumenti pravde… i to zapravo podiže naše mjesto na nebu“.

Ali im je također dao najbolji savjet za borbu protiv demona: vjernici trebaju voditi autentični katolički život ostajući podalje od grijeha i izbjegavajući situacije koje mogu dovesti do duhovnog pada.

Vlč. Ripperger završio je izlaganje ohrabrujućom porukom, objasnivši kako tama našeg vremena predstavlja jedinstvenu priliku onima koji ostaju vjerni Bogu da postanu sveci.

„Ako ste vjerni, potpuno vjerni milosti, postoje stvarni izgledi da postanete sveti. Bog želi da to postanete. Stoga nemojte pogriješiti u tom pogledu. Ne budite nevjerni milosti”, zaključio je egzorcist.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...