Nedjelja, 28. travnja 2024.

Kršćanstvo se danas najbrže širi u jednoj azijskoj zemlji

Šokantni rezultati studije „Žrtve bez lica: Kršenje prava kršćana“ pokazuju da je prošle godine (2023.) u jednoj azijskoj zemlji najmanje 17 kršćana dobilo zatvorske kazne između tri mjeseca i pet godina ili su bili kažnjeni društvo korisnim radom, bičevanjem i oduzimanjem građanskih prava zbog vjerskih uvjerenja.

Riječ je, naravno, o Islamskoj Republici Iran, gdje, prema tvrdnji stručnjaka, kršćanstvo najbrže raste. Iako službene statistike pokazuju da samo 300 tisuća iranskih građana ispovijeda kršćansku vjeru – od tog broja skoro 90% su Armenci, Asirci i Kaldejci, neslužbene statistike pokazuju da u Iranu živi skoro 800 tisuća kršćana.

Iranska vlada tvrdi da dopušta kršćanima prakticiranje vjere u zemlji, ali stvarnost je posve drugačija. Mnogi konvertiti (obraćenici) kažnjavani su zatvorskim kaznama, ali su i nadzirani, uznemirivani, ugrožen im je život…

Prošle godine, prema dokumentaciji, uhićeno je 166 iranskih kršćana, a godinu prije (2022.) uhićeno je 134. Iranski režim ciljano progoni kršćane, i katolike i protestante, jer se boje da će utjecaj kršćana dovesti do pada teokratskog režima na čelu s ajatolahom.

Strah režima najbolje pokazuje knjigocid nad Biblijom: do sada je spaljeno preko 300 Biblija na perzijskom (farsi) jeziku te je vlast zaplijenila tisuće primjeraka Biblije na stranim jezicima! I ne samo to, nego zabranjuju i unošenje Biblije u zemlju.

Iranski kršćani nadaju da će se u nadolazećim godinama, uz pritisak međunarodne zajednice, njihov položaj poboljšati.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...