Petak, 19. srpnja 2024.

Papa Franjo osudio rodnu ideologiju kao najveću opasnost današnjice

Sveti otac upozorio je u petak, 1. ožujka, na opasnost rodne ideologije, rekavši da je zatražio provedbu istraživanja o ideologiji koja predstavlja veliku prijetnju čovječanstvu.

Obraćajući se sudionicima konferencije „Muškarac – žena, slika Božja. Za jednu antropologiju zvanja“, papa Franjo upozorio je na pojavu brisanja razlika između spolova. Konferenciju je organizirao Centar za istraživanje i antropologiju zvanja.

Papa Franjo, koji je krajem prošle godine proslavio 87 rođendan, još uvijek ima zdravstvenih komplikacija zbog nedavne prehlade te je zamolio pomoćnika da pročita njegov govor, ali je prije toga izrekao nekoliko misli o rodnoj ideologiji.

Prisjetio se knjige „Gospodar svijeta“ – distopijskog romana o svijetu u kojem nema mjesta za vjeru – koju je davno čitao te naglasio kako ona upozorava na rizik brisanja razlika među ljudima. I zbog je zatražio „da se provode istraživanje ove ružne ideologije našeg vremena, koja poništava razlike i sve čini istim“.

Prije nego je mons. Fillipo Ciampanelli pročitao pripremljen govor, Sveti otac poručio je okupljenima: „Poništavanje razlika znači poništavanje čovječanstva“.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...