Ponedjeljak, 22. travnja 2024.

Biskup Schneider zahvalio papi Benediktu na izjavi da je Antikrist nadahnuo homoseksualnost i pobačaj

Athanasius Schneider, biskup Astane, glavnog grada Kazahstana, zahvalio je Papi u miru Benediktu XVI. na njegovoj ocjeni trenutnog stanja, u kojem su ljudi „izopćeni iz društva“ ako se usprotive pobačaju ili tzv. homoseksualnom „braku“. Papa Benedikt XVI. naglasio je važnost i potrebu molitve kao sredstva „otpora strahu od Antikristove duhovne moći“.

„Promidžba i opravdavanje pobačaja, homoseksualnosti i rodne ideologije“, komentira Schneider, „sadrže u sebi duh pobune protiv Boga te u tom pogledu pokazuju značajke Antikrista“. U svojoj izjavi za LifeSiteNews, biskup Schneider objašnjava da u zalaganju za pobačaj i homoseksualnost prepoznaje „prikrivenu strategiju ‘opće svjetske vlasti’, koja je po svojoj ideologiji ateistička i protukršćanska pa čak i bogohulna“.

 Biskup prepoznaje u ovom suvremenom planu dvostruko odbacivanje: Prvo, odbacivanje „istine Kristove“, a zatim i odbacivanje Božjeg reda i poretka po pitanjima braka i života. „Ubijanje nevine dječice u utrobama njihovih majki i izokretanje stvorenog poretka dvaju bioloških spolova, braka, kao i obitelji“, Schneider nastavlja, „izrazi su Antikristova stava, odnosno stava koji se u Bibliji naziva pobunom te otpadništvom“.

Biskup dodaje: „Najprepoznatljiviji Antikristov stav je stavljanje samog sebe na Božje mjesto“.

Papa Benedikt XVI. u pisanom je obliku odgovorio na nekoliko pitanja svojeg biografa, Petera Seewalda, koji ih je potom uvrstio u dodatak papine, više od 1000 stranica duge, biografije pod naslovom: Benedikt XVI: Život (na njemačkom jeziku tiskao Droemer Verlag).

U jednom od ovih odgovora, Benedikt se osvrnuo na istinske izazove suvremene Crkve i papinstva, rekavši da se, uglavnom, ne radi o incidentima kao što je afera „Vatileaks“, nego o „diktaturi prividno humanističkih ideologija na svjetskoj razini“. Također, izričito navodi pobačaj, homoseksualni „brak“ te umjetnu oplodnju kao sastavnice ove nove ideologije.

„Ovih dana, čovjek biva izopćen iz društva ako mu se usprotivi“, dodao je umirovljeni papa.

„Suvremeno je društvo u procesu stvaranja protukršćanskog vjerovanja, a tko mu se suprotstavi, kažnjen je izopćenjem“, Benedikt je nastavio, smjestivši ovu suvremenu ideologiju u kontekst Antikrista riječima: „Strah od Antikristove duhovne moći u ovom je slučaju sasvim prirodan, a kako bismo mu se oduprijeli, potrebne su molitve cijelih biskupija, ali i sveopće Crkve“.

Prisjetimo se kad je sestra Lucija, jedna od triju fatimskih vidjelica, 1980-ih godina kardinalu Carlu Caffarri rekla da će „posljednja bitka između Gospodina i kraljevstva sotonskog biti oko braka i obitelji“.

„Ne bojte se“, dodala je, „zato što će se svatko tko radi na očuvanju svetosti braka i obitelji, suočiti sa svim mogućim oblicima borbe i protivljenja, budući da je to pitanje od presudne važnosti“, a zatim je zaključila: „No, naša je Gospa zmiji već zdrobila glavu“.

Slijedi puni osvrt biskupa Athanasiusa Schneidera na riječi umirovljenog pape Benedikta XVI. o trenutnom stanju u svijetu:

Zahvaljujem papi Benediktu XVI. na raspravi o ovoj ključnoj temi te se slažem s njegovim stavovima o trenutnom stanju u svijetu. Promidžba i opravdavanje pobačaja, homoseksualnosti i rodne ideologije, sadrže u sebi „duh pobune protiv Boga te u tom pogledu pokazuju značajke Antikrista“.

„Zagovornici pobačaja i homoseksualnosti tvrde da je Božja zabrana ubojstva nevinih ljudskih bića, kao u slučaju pobačaja, pogrješna i zla. Nadalje, tvrde da je stvaranje dvaju bioloških spolova zlo, odnosno da je suprotnost tome dobra, kao što je, na primjer, brisanje razlika između bioloških spolova dobro. Dakle, ideologija pobačaja i homoseksualnosti razotkriva se kao pobuna protiv Boga te u tom pogledu pokazuje značajke Antikrista.

Sustavna promidžba pobačaja, homoseksualnosti i rodne ideologije na svjetskoj razini upućuje na strateško djelovanje skrivene ‘opće svjetske vlasti’, koja je po svojoj ideologiji ateistička i protukršćanska, pa čak i bogohulna, zato što se protivi Božjem poretku.

Antikrist niječe ne samo red spasenja, odnosno istinu božanskog utjelovljenja, tj. istinu da se Krist, sin Božji, uistinu utjelovio, nego i Božje uređenje svega stvorenog, odnosno postojanje dvaju bioloških spolova, kao i apsolutnu zabranu ubojstva nevinih ljudskih bića.

Ubijanje nevine dječice u utrobama njihovih majki i izokretanje stvorenog poretka dvaju bioloških spolova, braka, kao i obitelji, izrazi su Antikristova stava, odnosno stava koji se u Bibliji naziva pobunom i otpadništvom, a sam Antikrist; kojeg zovemo i bezakonikom (2 Sol 2,4) te sinom propasti (Iv 17,12), neprijatelj je i protivnik Boga i Božjeg uređenja prirode po kojem nam je omogućeno otkupljenje. Najprepoznatljiviji Antikristov stav je stavljanje samog sebe na Božje mjesto. U slučaju pobačaja, čovjek se, u praksi, smatra nekom vrstom boga, polažući neograničena prava na ljudski život i prirodni red ljudske seksualnosti.

Možemo, stoga, zaključiti da ideologija, kao i sam čin, pobačaja i homoseksualnosti, imaju istinske značajke Antikristova duha.”

Izvor: LifeSiteNews

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...