Subota, 27. travnja 2024.

AGENDA KLIMATSKIH RADIKALA: Ne jesti meso, zatvoriti farme, ograničiti poljoprivredu i jesti – insekte

Glavni mediji moraju se smatrati odgovornima za promidžbu ludih klimatskih uzbunjivača.

Prošloga tjedna irska državna medijska kuća RTE intervjuirala je bezobzirnog klimatskog alarmanta koji je iznio apsurdnu tvrdnju da je konzumacija životinjskih proizvoda jednostavno luksuz koji si ne možemo priuštiti jer je naša klima očito na prijelomnoj točki.

To je smiješna, štetna vrsta dezinformacija koju ljevičarski mediji vole promovirati. George Monbiot, britanski pisac i aktivist za zaštitu okoliša, rekao je intervjuu za u RTE prošlog tjedna da poljoprivreda uništava “staništa”, jedan je od vodećih uzroka “klimatskog sloma” i zagađuje zrak i vodu, među ostalim strašnim stvarima. Ali “najveći problem od svih”, prema Monbiotu, jest to što se koristi zemljište koje bi inače moglo biti ostavljeno za “divlje ekosustave”.

Poljoprivreda, kaže Monbiot, mora biti strogo ograničena ako želimo spasiti planet od neizbježnog uništenja. Kako bismo spriječili ovu katastrofu koja pada s neba, koju tako brzopleto predviđa, Monbiot kaže da moramo “djelovati jednako drastično unutar tog sektora kao i u bilo kojem drugom sektoru kako bismo spriječili kolaps naših sustava za održavanje života.”

Koju drastičnu akciju trebamo poduzeti, netko bi se mogao zapitati? Ne brinite, on ima odgovor: zatvorite sve uzgoje stoke. “Moramo se prebaciti na druge izvore hrane”, kaže Monbiot, zagovarajući čvrsti prijelaz s konzumiranja krepkih odrezaka i ukusnih cheeseburgera na konzumiranje “biljne prehrane” i sintetičke hrane proizvedene u laboratorijima. Njam.

Bez prelaska na ovu potpunu ovisnost o biljnim i umjetnim izvorima hrane, zajedno s uništavanjem tradicionalne poljoprivrede, i (vjerojatno) dopuštanjem vladine zaplijene poljoprivrednog zemljišta (kako bi ga, očito, vratili lokalnim divljim životinjama), planet će jednostavno postati ” nenastanjiv.”

“Konzumiranje mesa, mlijeka i jaja je užitak koji si ne možemo priuštiti”, izjavljuje Monbiot. Naravno, ludi aktivist nije sam u svojim apokaliptičnim predviđanjima i bizarnim, ekstremnim, antiljudskim zahtjevima.

Monbiot se pridružuje Billu Gatesu, Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, papi Franji i drugim zagovornicima klimatskih promjena koji također promiču radikalne točke dnevnog reda poput brisanja privatnog vlasništva, odvratnog prelaska u prehrani na insekte i laboratorijski uzgojeno meso i prisilnog prestanka korištenja fosilnih goriva, da spasimo navodno umirući planet, piše LifeSite News.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...