Četvrtak, 25. travnja 2024.

Bl. Alojzije Stepinac o masoneriji – paklenoj družbi

U slavnoj prošlosti Katoličke Crkve hrabri pastiri kao bl. Alojzije Stepinac znali su tko su neprijatelji Crkve i jasno i nedvosmisleno su to izgovarali. To je Ecclesia militans!

Evo nekoliko citata bl. Stepinca o masonerij.

Masonerija, ta paklena družba…

“I kod nas Crkva nailazi na poteškoće u vršenju apostolske misije koju joj je dao Krist: Masonerija, ta paklena družba, nastoji onemogućiti Katoličkoj Crkvi svaki utjecaj na odgoj djece, posebice na škole“. Euharistijski kongres, Varaždin, 29. lipnja 1938.

Tu je prava neman slobodnog zidarstva…

“Izbrojiv sve teške događaje prošlosti, možemo odmah nadovezati punu nade molbu za pomoć u budućnosti: Nova neman križu časnom prijeti, silna Djevo na braniku stoj’. Ta se neman krije pod raznim formama, no isti im je cilj, da u našem narodu zatru vjeru u živoga osobnog Boga i onemoguće svako djelovanje Kristove Crkve. Tu je prava neman slobodnog zidarstva, koje je perfidnim podzemnim radom uspjelo da nekoliko decenija truje hrvatski narodni život i da najgore prljavštine zaodjene velikom krjeposti napretka i koje, nakon što je tolike narode i država u Europi i drugdje već gurnulo u bijedu i propast, ne prestaje rovariti ni danas u našoj domovini“. Marija Bistrica, Hodočašće grada Zagreba, srpanj 1940.

Ta masonska garam upravo je preplavila sve i ruje…

“Situacija je dosta teška i ja molim Boga usrdno da spasi hrvatski narod. Drag mi je i mio radi svoje časne prošlosti u obrani kršćanstva. A svi ga truju i grizu poput pasa… Ta masonska garam upravo je preplavila sve i ruje…”. Dnevnik, 28. kolovoza 1940.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...