Subota, 20. travnja 2024.

KULTURA OTKAZIVANJA OBRAČUNAVA SE SA ŽIVIMA I MRTVIMA Progresivoidi će biti suočeni s reakcijom

Dominantne političke i medijske elite na današnjem Zapadu opsesivno su i patološki opsjednute „mračnim stranicama“ prošlosti zapadnih zemalja. Patologija ide do te mjere da sveprisutnija kultura otkazivanja želi mijenjati književna dijela i uklanjati kipove povijesnih velikana.

Za eliminaciju kipova nerijetko su zadužene ekstremno lijeve skupina tipa Antifa i BLM. Ne smetaju, dakle, samo živi pojedinci koji ne udaraju u diple političke korektnosti, nego i mrtvi pojedinci čiji lik i djelo smetaju ekstremnoj ljevici.

Prilikom prosvjeda u SAD-u u proljeće 2020. prosvjednici su uništavali kipove američkih velikana.

I u Europi postaju sumnjiva pojedina književna djela pa je samo pitanje kad će i Marulićeva Judita postati djelo koje promiče govor mržnje prema Turcima.

Čini se da u obračunu s prošlosti prednjači progresivna Kanada Justina Trudeaua. Ovaj je svoju progresivnost pokazao monstruoznim odnosom prema necijepljenim ljudima. Smetaju mu, međutim, i mrtvi pa je 2019. imenovao glavnu kanadsku arhivisticu koja je naredila uklanjanje 7.000 stranica povijesnih zapisa čiji sadržaj „može uvrijediti ljude“.

Što je uvredljivo, dakako, određivat će Trudeauovi progresivoidi kojima smetaju i pojedinci kao što je prvi kanadski premijer John A. Macdonald.

Mrtvi su na udaru kulture otkazivanja, no još će više biti živi. Svi oni koji ne će priznavati genderističke perverzije bit će proglašeni ekstremistima s kojima se treba medijski i pravno obračunati.

Ipak, progresivoidi žive u echo chamberu i nisu svjesni da postoje drugačija razmišljanja i da svaka akcija izaziva reakciju.

A reakcija je tek krenula…

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...