Utorak, 23. travnja 2024.

Pogledajte kako se čak i mišljenje demokrata mijenja u vezi zakona o pobačaju kada se ankete prestanu koristiti ljevičarskim okvirima

Pogledajte kako se čak i mišljenje demokrata mijenja u vezi zakona o pobačaju kada se ankete prestanu koristiti ljevičarskim okvirima

Nova anketa o pobačaju koju je provela „Američka udruga opstetričara i ginekologa“ koji se zalaže za život objavljena je u srijedu, a rasvjetljava kako mediji i aktivisti za pobačaj mogu iskriviti javno mnijenje držeći ljude u neznanju. Jednom kada Amerikanci shvate jezive detalje i što Roe protiv Wadea zapravo podrazumijeva, njihova se mišljenja dramatično mijenjaju.

Na primjer, dok mediji koji se zalažu za pobačaj rutinski hvale da Roe podržava većina, više od polovice ispitanika usprotivilo se provedbi toga zakona nakon što su saznali da se s Roe dopušta pobačaj djeteta nakon dvanaestog tjedna.

Pedeset tri posto reklo je da podržava, naspram trideset jedan posto koji su bili protiv provedbe Roe zakona, kada im je bio Roe protiv Wadea bio predstavljen kao fundamentalni zakon za pobačaj i dio „ustavnog prava“. Ali kada su sudionici saznali da se po Roe zakonu dopušta pobačaj nakon dvanaestog tjedna ti su se brojevi preokrenuli. Pa je prema istraživanju udruge samo dvadeset osam posto reklo da podržava Roe zakon, dok je pedeset šest posto bilo protiv.

Mijenjanje ideoloških pozicija nakon što saznaju više činjenica nastavio se tijekom ankete. Na pitanje podržavaju li ili se protive pobačaju u kasnom terminu, sedamdeset četiri posto republikanaca bilo je protiv toga u usporedbi sa samo trideset šest posto demokrata. Gotovo polovica ispitanih demokrata rekla je da podržava pobačaje u kasnijim tjednima.

Međutim, nakon što su sudionici upitani smatraju li da je fetus ljudski život kada započne otkucaj srca u šestom tjednu, počinje pomicati oči u dvanaestom tjednu ili može osjećati bol u četrnaestom tjednu, stav demokrata o pobačaju u kasnijim tjednima se promijenio. Pedeset i devet posto ispitanika, uključujući četrdeset devet posto demokrata, reklo je da podržavaju zabranu pobačaja ako postoji naznaka života.

Šezdeset osam posto sudionika mislilo je da je fetus ljudski život nakon što započne otkucaj srca u šestom tjednu. I nakon što su ih podsjetili da fetus ima jedinstveni DNK nacrt čim se spermij susretne s jajnom stanicom, nevjerojatnih šezdeset šest posto ispitanika je reklo da je ljudski život započinje u trenutku začeća. Nakon odgovora na pitanja o čovječnosti nerođene djece, pedeset pet posto ispitanika reklo je da bi pobačaje trebalo zabraniti od trenutka začeća do šestog tjedna trudnoće.

Jasno je vidjeti kako se javno mnijenje mijenja tamo gdje se povećava znanje o ljudskom životu, ali ljevičarski aktivisti i mediji imaju veliki interes skrivati okrutnu stvarnost pobačaja od Amerikanaca. Uostalom, lobi za pobačaje, predvođen onima poput „Planiranog roditeljstva“, imaju ogromnu profit od ovoga neznanja. Godinama su se borili protiv zahtjeva za ultrazvukom kako bi spriječili žene da vide neosporne dječake ili djevojčice kako rastu u njihovim maternicama, a sada promiču pilule za kemijski pobačaj kao siguran i jednostavan način jednostavnog prekida trudnoće, unatoč ozbiljnoj opasnosti koju predstavlja za žene, što je još jedna činjenica koju je anketa istaknula.

„Ove su ankete doista važne jer pokazuju što ljudi misle nakon što se obrazuju“, rekla je glavna izvršna direktorica AAPLOG-a dr. Christina Francis na tiskovnoj konferenciji u srijedu.

Kada je riječ o pobačaju, neznanje Amerikanaca predstavlja mogućnost da ljevica djeluje.

Beth Whitehead trenutno radi u časopisu „The Federalist“ i završava studij novinarstva na koledžu Patrick Henry.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...