Petak, 29. ožujka 2024.

Gordan Lauc: Sada su necijepljeni puno bolje zaštićeni od cijepljenih

Gordan Lauc je upravo na svom Facebook profilu objavio zanimljiv status kojim potvrđuje ono na što su “antivakseri” od samog početka upozoravali:

Ovo je jako zabrinjavajuće. Tijekom 2022. godine (u periodu kada je postotak cijepljenih u Hrvatskoj neznatno povećan s 56% na 57%) došlo je do velikog pada učinkovitosti cjepiva. Sada su necijepljeni puno bolje zaštićeni od cijepljenih. Ne znamo zašto je tako, no činjenica je da je tako (barem prema podacima koje objavljuje HZJZ). A ne može se raditi o tumačenju da su ranjiviji više cijepljeni, jer se radi o periodu u kojem nije došlo do promjena u omjeru cijepljenih i necijepljenih.

Jedno od objašnjenja je da su možda necijepljeni u nešto većoj mjeri bili zaraženi, pa ih to prebolijevanje sada bolje štiti, no nije da baš postoje neki podaci koji bi potvrdili tako veliku razliku u udjelu zaraženih kod cijepljenih i necijepljenih.

Nažalost bojim se da se točnim pokazuju strahovi da na ovaj način primijenjena mRNA tehnologija nije dobra za cjepiva protiv respiratornih virusa. mRNA cjepiva naprosto proizvode antigen na krivim mjestima u tijelu, što zbunjuje naš imuni sustav. Za to postoje i određeni dokazi, tj. znamo da protutijela potaknuta cijepljenjem mRNA cjepivima imaju krive glikane. Čini se da ih imuni sustav pokušava inaktivirati misleći da se radi o autoimunim protutijelima.

To otvara veliki problem s boosterima. Treći, četvrti, peti i sl. booster ima sve kraće i kraće djelovanje, tj. daje nekakvu zaštitu tijekom nekoliko tjedana, no nakon toga zapravo čini štetu… Za detalje pogledajte na stranici.

P.S.
Sad sam dva dana bez pristupa internetu i mobitelu pa ćete se malo odmoriti od mojih objava”

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...