Petak, 26. travnja 2024.

Nadbiskup Cordileone i biskup Strickland pokušavaju uvjeriti Kongres da odbiju zakon o istospolnim brakovima

Nadbiskup Salvatore Cordileone i biskup Joseph Strickland pozivaju Kongres da odbaci prijedlog zakona kojim bi se istospolni „brak“ uvrstio u federalni zakon i ugrozio vjersku slobodu milijuna Amerikanaca.

U pismu od 22. srpnja nadbiskup Cordileone pozvao je Senat da glasa protiv takozvanog Zakona o poštivanju braka (RFMA), koji je prošli tjedan usvojen u Zastupničkom domu uz neočekivano snažnu podršku republikanaca.

Nadbiskup San Francisca, koji je napisao pismo kao predsjednik Odbora za laike, brak, obiteljski život i mlade Konferencije katoličkih biskupa SAD-a (USCCB), upozorio je da bi posljedice zakona mogle biti „katastrofalne“ i naglasio da je tradicionalna definicija braka još uvijek „najbolja za društvo, posebno za djecu”.

Zakon o poštivanju braka, također poznat kao HR 8404, zahtijeva od svake savezne države da omogući „puno pravo“ i priznanje „istospolnim brakovima“ i drugim građanskim brakovima „između dvije osobe“, dok samu saveznu vladu prisiljava da prizna istospolne „brakove“.

Nadbiskup Cordileone upozorio je da bi prijedlog zakona predstavljao ozbiljnu opasnost za vjersku slobodu, napominjući da bi vlade koristile zakone koji redefiniraju brak „kako bi ugrozile savjest i vjersku slobodu pojedinaca, te entiteta kao što je udomiteljstvo i drugih pružatelja socijalnih usluga, koji nastoje služiti svojim zajednicama, a da pritom ne budu kažnjeni zbog svojih uvjerenja”.

Nadbiskup Cordileone i nadbiskup William Lori iz Baltimorea, predsjedavajući članovi Odbora za život unutar Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Američkih Država, prethodno su poslali slično pismo predstavnicima u Zastupničkom domu.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...