Petak, 26. travnja 2024.

Studente medicine uče kako da identificiraju LGBTIQ+ dojenčad!

Mnoge bebe, koje će biti rođene u bolnicama na području Bostona, mogle bi u vrlo bliskoj budućnosti biti identificirane kao LGBTIQ+ dojenčad. Medicinski fakultet Sveučilišta Harvard nudi “rodne“ tečajeve studentima medicine za ginekologiju, pedijatriju i plastičnu kirurgiju. Tečajevi se fokusiraju na „služenje pacijentima koji su pripadnici seksualnih manjina“.

Tečajevi se nude u suradnji s nekoliko kliničkih centara u širem području Bostona, prema portalu DailyMail, a članak možete pročitati ovdje.

Uprava jedne dječje bolnice u Bostonu, koja podržava održavanje “rodnih“ tečaja na Sveučilištu Harvard, inzistirala na tome da su neke bebe transrodne „od maternice“. Nije jasno kako novorođenčad odmah nakon rođenja komunicira s ginekolozima o svom rodnom identitetu, ali na Harvardu podučavaju studente na koje “znakove“ trebaju paziti kako bi mogli odrediti rod tek rođene djece.

U sada već izbrisanom videu, ugledni liječnici iz iste bolnice u Bostonu sugeriraju da veći broj djece zna da su transrodni „čim počnu govoriti“. Iz tog razloga studenti medicine nakon što postanu liječnici, napose oni koji će biti ginekolozi, naučit će kako prepoznati rodni identitet beba i kako da savjetuju njihove roditelje. Uz to će se kirurški zahvati afirmacije spola raditi i na maloj djece.

U syllabusu tečaja stoji da će se „edukacija usredotočiti na pomoć rodnim i seksualnim manjinama tijekom svih etapa života, od dojenčadi do odraslih osoba“. Jedna od medicinskih usluga koja se neće pružati LGBTIQ+ bebama je odlazak psihijatru da se ustvrde mogući mentalni problemi.

Dr. Alex Keuroghlian, jedan od voditelja tečaja, je u intervjuu za New York Times, rekao da „ne vjeruje da se od pacijenata treba zahtijevati odlazak psihijatru. Biti transrodan nije problem mentalnog zdravlja”. Dr. Keuroghlian je dodao da odlazak psihijatru (kako bi se utvrdilo mentalno stanje pacijenta) nije potreban za operaciju nosa, povećanje grudi ili histerektomiju, pa samim time i za promjenu spola.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...