Petak, 26. travnja 2024.

EU agresivno uvodi LGBTIQ+ ideologiju u naše društvo

Građani Zagreba su prošlog tjedna naišli na neobičan fenomen u instituciji Europske unije na Europskom trgu (točnije u ulici Augusta Cesarca) u Zagrebu. U instituciji Europske unije se pokraj zastave Europske unije nalazi zastava LGBTIQ+ pokreta, pa su brojni građani odlučili uslikati ovaj “fenomen“ i podijeliti ga drugima.

(Nezaboravan prizor “bratskih” zastava – LGBTIQ+ pokreta i Europske unije – na Europskom trgu)

Ovaj “fenomen“ me potaknuo da pošaljem službene upite informacijskom centru Kuće Europe i predstavništvu Europske unije u Zagrebu da dobijem odgovor što se točno događa ovog mjeseca.

Nažalost, moji upiti su naišli na zid šutnje i odbijanje europskih institucija da mi pruže informacije na konkretan upit: Što predstavlja isticanje zastave LGBTIQ+ pokreta pored zastave EU? Šutnja je zavladala institucijama koje se diče demokracijom i dijeljenjem informacija, ali dijeljenjem informacija s onima koji ih podržavaju, a ne onima koji propituju njihove postupke.

Zašto se to događa? Europski birokrati, bojeći se reakcije javnosti, nastoje potiho provesti LGBTIQ+ revoluciju u Hrvatskoj. Iako je mjesec “ponosa“ muškoložnika i ostalih seksualnih manjina u lipnju, ipak su Europske institucije u Hrvatskoj odlučile da im je potrebno dati i veljaču kao vrijeme historijskog sjećanja na borbu za njihova prava.

U tome EU institucije imaju veliku pomoć državnih institucija. Imamo konkretan primjer pučke pravobraniteljice, Tene Šimonović Einwalter, koja upozorava u priopćenju da su u javnosti prisutni govor mržnje, rasizam i transfobija.

Razumijem da pučka pravobraniteljica treba opravdati svoju plaću, ali je neodrživa tvrdnja da je transfobija prisutna u Hrvatskoj. Zar je u Hrvatskoj prisutna transfobija ili govor mržnje ako javnost dovodi u pitanje može li transrodni ljevičarski aktivist Kraljević posvojiti dijete? Zar je govor mržnje brinuti se za opće dobro djeteta i poštivanje zakona Hrvatske i Zambije?

U konačnici, primjer pučke pravobraniteljice, ali i brojnih političara pokazuje da LGBTIQ+ ideologija ima jako uporište u javnom prostoru.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...