Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Film „Zvuk slobode“ prikazivat će se u CineStaru

Zadnjih tjedana u našoj domovini mnogi su pisali hvalospjeve o filmu „Zvuk slobode“ (eng. Sound of Freedom) redatelja i aktivista Eduarda Verásteguija, ali sve do početka kolovoza nije bilo poznato hoće li se film prikazivati u našim kinima. Možda su upiti brojnih građana utjecali na kinoprikazivače?

Na to pitanje nemamo još odgovor, ali znamo da će se film „Zvuk slobode“ početi prikazivati u CineStaru od 24. kolovoza. U odgovoru na naš upit iz CineStara su nama potvrdili da će se film prikazivati u svim njihovim kinima u Hrvatskoj, od Vukovara preko Zagreba do Dubrovnika.

Na internetskoj stranici CineStara najavljen je film uz sljedeći opis: „ Zvuk slobode (eng. Sound of Freedom), film čija se radnja temelji na istinitoj priči užasne trgovine djecom, po gledanosti je potukao rekorde u američkim kinima, ostavivši iza sebe druge blockbustere“.

Radnja filma napravljena je prema životnoj priči tajnog agenta Tima Ballarda, kojeg, prema želji samog Ballarda, u filmu glumi Jim Caviezel. Ballard je isprva kao tajni agent CIA-e, a zatim kao djelatnik Ministarstva za domovinsku sigurnost, radio na zaustavljanju trgovine djecom. Budući da nije mogao postići željene rezultate, napustio je 2013. godine svoj posao i osnovao organizaciju Operation Underground Railroad koja je spasila tisuće djece i stavila iza rešetaka tisuće pedofila. U filmu je prikazano spašavanje 127-ero djece iz ralja seksualnog ropstva u Kolumbiji.

Pozivamo Vas da koncem kolovoza odete pogledati film koji je u prvih devet dana prikazivanja u SAD-u pogledalo četiri milijuna Amerikanaca.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...