Četvrtak, 02. svibnja 2024.

Poznata glumica svjedočila kako je postala protivnica pobačaja

Bivša Disneyjeva glumica Leigh-Allyn Baker govorila je u podcastu „Students for Life Speak Out with Christine Yeargin” o tome zašto je postala protivnica pobačaja, tj. pro-life zagovornica.

Glumica je naglasila kako je uvijek osobno bila protiv pobačaja bez obzira na propagandu u srednjostrujaškim medijima koja promiče ubijanje djece, ali je ranije smatrala da „hrpa muškaraca u Washingtonu nema pravo odlučivati“ o ženskim tijelima. Promjena u njenom životu dogodila se kada je počela učiti o procesu pobačaja.

Postupci pobačaja, tj. ubojstva djeteta su brutalni. Bebu ubijaju izgladnjivanjem, snažnim usisavanjem koje bebu komada u dijelove i induciranim srčanim zastojem. No, Baker, ističe da ne osuđuje ljude koji su pobacili. Umjesto toga, kaže, nema „ništa osim suosjećanja za ljude koji su to prošli”, uključujući neke od njezinih prijateljica.

Osvrnula se i na jednakost među muškarcima i ženama. Istaknula je kako između muškaraca i žena postoje jednakost prava i mogućnosti, no smatra da su žene drugačije od muškaraca. „Mi nismo iste kao muškarci”, kaže Baker. „Dakle, nismo iste, ali imamo jednaka prava“. I zagovornicama pobačaja je poručila: „Imaju li muškarci pravo hodati okolo i ubijati bebu? Ne, nemaju“.

Baker je u završnom dijelu intervjua zaključila kako ima puno posla oko suprotstavljanja pro-choice propagandi koja je raširena u srednjostrujaškim medijima i Hollywoodu. Zagovornici pobačaja koriste sve moguće okolnosti kako bi opravdali pobačaje i optužili zagovornike života da nemaju suosjećanja za trudnice u teškim okolnostima. Upravo zbog toga istinu o ubijanju djece treba raširiti među što više ljudi, jer mnogi nisu svjesni da se događa genocid nad nevinim bebama.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...