Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Slunj pun migranata, građani se osjećaju nesigurno

Konačno se u srednjostrujaškim medijima počelo intenzivnije analizirati problem ilegalnih prelazaka granica Hrvatske koji traje od 2016. godine, točnije problem novog migrantskog vala na području Korduna, napose u gradu Slunju. Ova godina je samo nastavak prošle godine kada je bilo registrirano, prema podacima Frontexa, oko sto pedeset tisuća ilegalnih ulazaka u zemlje Europske unije, a otprilike svaki treći migrant tu je granicu prešao u Hrvatskoj.

Zbog ilegalnih prelazaka granice na području Korduna jučer se raspravljalo u emisiji „Otvoreno“ na HRT-u 1, a gradonačelnica Slunja, Mirjana Puškarić, rekla je da stanje nije dobro. Građani Slunja zabrinuti su zbog velikih grupa migranata koji ilegalno prelaze granicu i lutaju po njihovom gradu. Jedina “sreća“ je bila ta što se migranti do sada nisu zadržavali, ali naša “patriotska vlast” namjerava napraviti Centar za registraciju migranata u napuštenoj vojarni u Krnjaku, koja je oko 2 km udaljena od prvog naselja. Zbog namjere izgradnje centra građani, koji su zabrinuti za svoju sigurnost, najavljuju prosvjedne akcije.

Zabrinutost zbog sigurnosti građana potvrđuje i izjava zamjenika županice Karlovačke županije Dejana Mihajlovića: „Migranti zbog potrebe hrane, odjeće, punjenja telefona provaljuju u napuštene kuće. Tim ljudima bi se trebala dati određena pomoć kako bi se smanjio pritisak prema stanovništvu“. I to nije sve. U Vojniću su migranti spalili već nekoliko napuštenih kuća, a tko zna što će biti sljedeće? Hoće li se dogoditi pljačka ili, ne daj Bože, ubojstvo?

Jedino moguće rješenje je da hrvatska vlast zaštiti državne granice i omogući građanima sigurnost, inače će Hrvatska postati mjesto na kojem se ne provode zakoni.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...