Nedjelja, 28. travnja 2024.

(VIDEO) Nekadašnji zapovjednik 7. Muslimanske brigade Armije BiH spreman ratovati za Hamas

Vijećnik SDA u Gradskom vijeću Zenice Šerif Patković, nekadašnji zapovjednik zloglasne 7. Muslimanske brigade Armije BiH, stavio se na raspolaganju terorističkoj organizaciji Hamas tijekom obraćanja podupirateljima terorista. Njegovom nastupu, u kojem otvoreno podupire džihadiste, prisustvovao je veleposlanik Palestine u BiH Rezeq Namoora.

Šerif Patković je tijekom retorički neargumentiranog pokušaja obrane Hamasa rekao sljedeće:  „Brigada pokreta El Hamas nastala iz političkog krila Mladomuslimanskog bratstva mene duboko podsjeća na Sedmu (muslimansku brigadu Armije BiH) i ja kao zapovjednik, evo kažem i veleposlaniku, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim“. Njegov teatralni nastup prekinuo je pljesak okupljenih simpatizira radikalnih džihadista.

Ohrabren pljeskom simpatizera radikalnih džihadista, Patković je krenuo napadati Zapad i Izrael: „Meni glava nije usijana, ali svijet je usijao glavu. Nastavi li svijet podržavati Izrael, dogodit će nam se svim ljudima katastrofa. Naravno, ne stoji Izrael sam. Jaser Arafat je jednom rekao dobru činjenicu: ‘Mislio sam da je Palestina okupirana dugo vremena, a onda sam shvatio da je svijet okupiran, da je Palestina slobodna’. Činjenice da raspolažu s 52 nuklearne bombe sigurno ih neće spriječiti ništa da ih ispali u slučaju intervencije bilo kojih muslimanskih država. Nisu nosači zrakoplova došli da obrane demokraciju, nego da obrane globalizaciju. To je svijet koji teži da nam se svima implementira. Selam šehidima Gaze. Izdržite braćo. Selam iz Bosne“.

Huškačkim govorom Patković je šokirao civilizirani svijet, ali ovo nije prvi put da otvoreno nastupa protiv nemuslimanskog naroda. Patković je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini predvodio postrojbu odgovornu za mnoge ratne zločine počinjene nad Hrvatima u središnjoj Bosni, u kojoj se borilo na stotine pripadnika raznih terorističkih organizacija iz arapskog svijeta.

Potpora ideologiji Hamasa samo je još jedan dokaz da dio muslimana u Bosni i Hercegovini slijedi ideje Muslimanskog bratstva – ideje koje je zagovarao bošnjački član Predsjedništva Alija Izetbegović. Vidjet ćemo hoće li bošnjački mediji i političari, koji se svrstavaju na stranu Hamasa, prešutjeti ovaj huškački govor Patkovića ili će reagirati.

Nastup Patkovića možete pogledati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...