Petak, 03. svibnja 2024.

‘Urbani dečki’ odobrili zagovornicu ubijanja djece za novu veleposlanicu SAD-a u Hrvatskoj

Početkom prosinca američki Senat potvrdio je novu veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj. Nathalie Rayes, provjereni kadar Joea Bidena, bit će nova veleposlanica u Hrvatskoj. Međutim, zagrebački ‘urbani dečki’ – premijer Vlade i predsjednik Republike Hrvatske – nisu izrazili svoje protivljenje.

Zoran Milanović i Andrej Plenković, uz Borisa Vujčića, zadnjih dvanaest godina vladaju ovom zemljom i ne žele se zamjeriti američkom veleposlanstvu u Buzinu, središtu političkog odlučivanja u Hrvatskoj. Prije se hrvatski političari nisu htjeli zamjeriti vlasti u Budimu, pa zatim u Beču, Beogradu, Bruxellesu, a sada je to Buzin.

Američkom veleposlanstvu se prije njih nije htio zamjeriti niti Mladen Bajić, nekoć glavni državni odvjetnik. Prema WikiLeaksu, redovno im je davao niz povjerljivih izvještaja i obavještavao ih o optužnicama prije nego li će biti podignute.

Prije je Amerikance zanimalo tko će biti suđen u Hrvatskoj, a sada ih zanima pro-life pokret. Da ih ne zanima, ne bi za veleposlanicu slali osobu koja je potpredsjednica Upravnog odbora Planned Parenthood Action Funda. Da, nova američka veleposlanica povezana je s organizacijom koja se zalaže za ubijanje beba sve do rođenja.

Ovo imenovanje nije zabrinulo niti desnu hrvatsku političku elitu. Zašto nisu pozvali premijera i predsjednika, kao legitimne predstavnike izvršne vlasti u Republici Hrvatskoj, na konkretno djelovanje? Mogli su ih pozvati na primjenu članka 4 Bečke konvencije u kojoj jasno piše: „Država primateljica nije dužna državi pošiljateljici navesti razloge zbog kojih je odbila izdati agrément“.

Francuska riječ agrément označava u diplomaciji pristanak jedne države (primateljice) da određeni predstavnik druge države (šiljateljice) može biti postavljen za voditelja diplomatske misije u njoj.

Zašto je zagovarateljica ubijanja djece izdan agrément?

Osim zagovaranja ubijanja djece, ova mlada dama zalaže se i za migrante. Što je odlično. Možda će veleposlanica SAD sada moći pripomoći savjetima MUP-u u zaštiti granici Republike Hrvatske. Vidimo kako trenutna vlast SAD-a uspješno štite granicu od ilegalnih migranata.

Nakon tri godine što nisu imali veleposlanika, SAD je u Hrvatsku poslao osobu koja nema samo suprotna stajališta pro-life pokretu, nego joj je strana svaka vrijednost hrvatskog društva. Ovo je još jedan pokazatelj koliko našu državu, tj. našu političku elitu, zapadni saveznici doživljavaju ozbiljno.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...