Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Pripremaju li islamski teroristi nove napade na europske gradove?

Nedavna uhićenja sedam članova terorističke grupe Hamas u Njemačkoj, Danskoj i Nizozemskoj pokazuju da su islamisti spremni, kako je rekao glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zuhri, „na nasilne radnje protiv američkih i britanskih interesa, ali i protiv svih zemalja koje podržavaju okupaciju“.

Iako zavjere islamskih terorista nisu ništa novo u Europi, ova uhićenja otkrivaju nešto novo: Hamas ima mrežu suradnika, planove za operacije i ambicije koje nadilaze Izrael.

Europski ogranak Hamasa podređen je vodstvu organizacije iz Libanona, gdje djeluju pod zaštitom iranskog saveznika Hezbollaha, koji im pomaže u vojnoj obuci, oružju i financijskim donacijama u ratu protiv Izraela.

Napadi na Izrael trebaju pozicionirati Hamas kao suparnika ISIS-u: cilj je vodstvu Hamasa postići ono što ISIS i Al-Qaeda nisu uspjeli. Cilj im je uništenje države Izrael.

Hamasovci nisu samo Palestinci, nego okupljaju radikalne muslimane iz cijelog svijeta. Što potvrđuje tezu da islamski terorizam nikada nije istinski lokalni, on nije odgovor na ‘ugnjetavanje’ neke kršćanske, židovske ili nedovoljno muslimanske vlade, on je usmjeren na globalnu islamsku agendu.

Vodstvo Hamasa otvoreno iznosi svoje ideološke planove.

„Doći će dan, u roku od nekoliko godina, kada će se ovaj svijet promijeniti, podvrgavajući se volji Allaha… Sutra će naš narod sjediti na svjetskom prijestolju. Ovo nije plod mašte, već činjenica. Sutra ćemo voditi svijet“, tvrdi bivši vođa Hamasa i suosnivač Khaled Mashal.

Bivši Hamasov ministar unutarnjih poslova Fathi Hammad smatra da će „Jeruzalem biti glavni grad islamskog kalifata“ iz kojeg će se vladati svijetom pod „globalnom islamskom civilizacijom“.

„Cijelih 510 milijuna četvornih kilometara planeta Zemlje doći će pod sustav u kojem nema nepravde, nema ugnjetavanja, nema cionizma, nema izdajničkog kršćanstva“, hvalio se nekoć visoki dužnosnik Hamasa Mahmoud Zahar.

Hamas, kao ISIS i svaka muslimanska teroristička skupina, aktivno radi na islamskom osvajanju svijeta. Borba protiv Hamasa nije stoga samo izraelski problem, jer Hamas pokazuje da neće stati samo na terorističkim napadima na Izrael.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...