Ponedjeljak, 04. ožujka 2024.

„Zovi Vigilare…“ (…a sada mi zovemo Vas!)

Dragi prijatelji i podupiratelji!

I sami znate da je Vigilare postao sinonim za one koji djeluju, koji reagiraju i koji ne šute. Često nam se i sami javljate jer očito vrijedi: kada nešto treba napraviti – zovi Vigilare.

Mi ne izvještavamo o vijestima, nego stvaramo vijesti i često sami jesmo vijest. Ovdje smo da u ime svih prozivamo, propitujemo… Oh, da – i provociramo!

Bez bojazni
Ne bojimo se tzv. svjetonazorskih pitanja niti ‘naprednih’ liberalnih zastrašivanja. Javno, jasno i bez straha izražavamo svoje vrijednosne stavove. Prozvali smo i prozivat ćemo političare i javne osobe, ustanove i tvrtke te medije koji ismijavaju ili ponižavaju brak, obitelj i tradiciju, podržavaju pobačaj i srozavaju dostojanstvo ljudske osobe i  javni moral.

Neovisni
Naša snaga ste Vi. Vi se uključujete u naše akcije i kroz Vaše dobrovoljne priloge stvarate mogućnosti za naše NEOVISNO djelovanje. Ne primamo nikakav novac iz državnog proračuna niti ga želimo. To je lakši, ali i široki put.
Nismo vezani ni za jednu političku stranku, a i sami cijenimo slobodu mišljenja i izbora o stvarima poput politike. Naše neovisno djelovanje počiva na širokom broju prijatelja i podupiratelja.
Zasad smo imali velike uspjehe iako smo rijetko tražili novac. Novo vrijeme traži od nas korak prema naprijed i zato se obraćamo Vašim srcima i umovima.

Uporaba donacija

Vigilare redovito objavljuje svoja financijska izvješća. Možete ih vidjeti na našim stranicama (2012., 2013. i 2014.), kao i na stranicama Ministarstva financija.

Možemo reći da smo napravili puno s vrlo malo novca (ukupno nekoliko stotina tisuća kuna Vaših priloga), neusporedivo manje od ‘naprednih’ liberalnih udruga koja su do sada primile više od stotinu milijuna kuna Vašeg novca, prisilno otetog kroz porezna davanja.

Donirani novac uporabit će se u tri svrhe:

1. Financiranje jednog trajno zaposlenog (spomenute udruge imaju na desetke zaposlenih);
2. Facebook i e-mail kampanje – naš način komunikacije s javnosti i Vama;
3. Skorašnje akcije (obrana Božića i nerođenog života).

 Kako donirati?

a) jednokratno
b) redovito (mjesečno)

Modeli doniranja:
1.) jednim klikom za jednokratnu donaciju ili trajni nalog preko Paypal računa: https://vigilare.org/donacije/
(Trajni nalog: Svaki mjesec vam se skida određena svota od 2, 5 ili 10 eura. Kreditna kartica: Ako nemate Paypal račun, s kreditnom karticom otvorite svoj Paypal račun i donirajte).

2.) na naš račun preko internetskog bankarstva ili izravno u banci: https://vigilare.org/donacije/ (broj računa u Zagrebačkoj banci HR9423600001102251776); možete također ugovoriti i trajni nalog u Vašoj banci ili putem internetskog bankarstva.

Ako želite postati prijatelj Vigilare i redovito dobivati e-mail obavijesti, ispunite obrazac:

Izrezak

Obećanje!

Vigilare se neće politički angažirati kao nova politička stranka, jer smatramo da je rad na obnovi kulture s dugoročnim učincima, puno važniji za nas i našu djecu. Stoga molimo za Vašu potporu i Vaše molitve. Ovo je početak nove faze našeg zajedničkog projekta.

Budni s Vama stojimo!

Naše zadnje akcije:

Nepoćudni marketing za predstavu „Hinkemann“ Zagrebačkog kazališta mladih
Blasfemične izjave premijera Milanovića
Slučaj „Lijepa naša haubica“ – obrana dostojanstva hrvatske himne
Protiv nezakonitoga donošenja novog Obiteljskog zakona
‘Slučaj’ Doris Pinčić Rogoznica

Hvala i s poštovanjem

Osnivač i predsjednik Vigilare

Dr. sc. Vice John Batarelo

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...