Subota, 27. travnja 2024.

Pogledajte kako Plenković uvjerljivo izgovara riječi „kršćanske vrijednosti“

Na XIX. saboru Hrvatske demokratske zajednice iliti HDZ-a, održanom u dvorani Lisinski u Zagrebu 11. lipnja 2022., obožavani anemični vođa održao je govor podulji govor.

Za sada se ne zna je li i na ovom skupu bilo uređaja za mjerenje jačine pljeska (aplauzometra), kako to na skupovima lgbdthdz-a obično biva, ali se itekako pljeskalo. Dobrovoljno, naravno.

U jednom se trenutku svojeg govora predsjedavajući osvrnuo i na točku iz tek usvojenih programskih načela „za 21. stoljeće“ koja govori da ta stranka od sada prihvaća sve oblike životnih partner.. pardon, obiteljskih zajednica, što su mnogi mediji s pravom izdvajali na naslovnicama u danima prije partijskog sabora.

Pri tome je posebno upečatljiva bila uvjerljivost kojom “kršćanin” Plenković naglašava da se zna da su njihove vrijednosti, „kršćanske vrijednosti“ (od 52:58).

I nakon toga dobio je pljesak svoje sljedbe, na čemu je glasno zahvalio, vjerojatno i sam zadovoljan što je završio s pojašnjavanjem novog shvaćanja obitelji, koja je definirana na toliko normalan način da ju je čak morao posebno objašnjavati na Općem saboru stranke.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...