Petak, 26. travnja 2024.

‘Ukrajina je nacificirana’ – plaćeno hrvatskim novcem, što će reći Andrej Plenković?

„Ne znam da li ste primijetili da se ukrajinski predsjednik Zelenski povremeno pojavljuje ne samo u sivomaslinastoj nego i u crnoj majici, što nije pouzdan, ali jeste indikativan signal da je Ukrajina nacificirana, kako je optužuju iz Moskve. To, uostalom, potvrđuje činjenica da je kult nacističkog kolaboranta Stepana Bandere i dalje vrlo prisutan, a pozdrav ‘Slava Ukrajini’ koji je koristila njegova Organizacija ukrajinskih nacionalista otprilike je istoznačan pozdravu ‘Za dom spremni’“, piše za tjednik „Novosti“ Marinko Čulić, sljednik duhovne tradicije ORJUNA-e.

Legitimno je zastupati ovakve stavove i dobro je da se oni javno iznesu da se zna tko kako razmišlja. Problem je taj što se tjednik („nedeljnik“) „Novosti“ financira novcem hrvatskih poreznih obveznika.

Nakladnik „Novosti“ je Srpsko narodno vijeće na čelu s Miloradom Pupovcem. Isti taj Pupovac je i predsjednik stranke koja je dio vladajuće većine.

Novosti iz godine u godinu, iz broja u broj izruguju sve hrvatske vrijednosti, a sada su krenuli otvoreno zastupati i tvrdnje ruske propagande.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković snažno podupire Ukrajinu. Kako on komentira ovakvo postupanje megafona svojih vjernih koalicijskih partnera?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...