Četvrtak, 07. prosinca 2023.

SVAKODNEVNO LEŠINARENJE Ratuju li mediji u Hrvatskoj protiv hrvatske turističke ponude?

„Gosta nisu naljutile cijene hrane, već detalj na računu: ‘ Evo još jedan u nizu bisera Dalmacije“.

„Nijemac ogorčen cijenama u Hrvatskoj: Supruga, dvoje djece i ja platili smo ručak gotovo 700 kuna!“.

Slične objave, a da ne govorimo o onima koje komentiraju cijenu pića uz obalu, preplavile su hrvatski medijski prostor posljednjih mjesec dana.

Slično je svake godine, a od ovakvih su objava naporniji jedino novinari koji stranim turistima doslovce guraju mikron na usta da komentiraju zašto su stigli baš u Hrvatsku.

Cijena večere u Njemačkoj za bračni par i dvoje djece u imalo pristojnijem restoranu nija manja od sto eura. Dakle, Nijemci nisu platili ništa više nego što bi platili u svojoj matičnoj zemlji, a ovdje je ipak uključen element da se radi o restoranu na moru.

Cijene pića uz obalu zaista jesu visoke, no tu se radi o zakonu ponude i potražnje. Postoje cjenovnici i ako je nekome previše za kavu dati 30 ili 40 kn slobodan je potražiti drugi kafić – a uvijek ih ima – koji nudi niže cijene.

Luksuzni pogledi se plaćaju, ma što mi o tome mislili.

Dojma smo da hrvatski mediji, mahom u stranom vlasništvu, dobrim dijelom i u srpskom, namjerno ratuju protiv hrvatskog turizma i nastoje im ogaditi domaće ugostitelje, od kojih mnogi žive isključivo od onoga što zarade u sezoni.

Ili je netko toliko naivan pa misli da je poplava difamacije turističke ponude na Jadranu slučajna?

I za kraj: stalno se šalju fotografije računa, ali nikako da vidimo fotografiju osobe koja naruči nešto bez da je pogledala cjenik. Kako to?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...