Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Biskup Radoš demantirao tvrdnje da je protiv molitve krunice na Trgu

Mons. Božo Radoš je u službenom priopćenju demantirao tvrdnje mainstream medija da je u nedavnoj homiliji govorio protiv molitve krunice po gradskim trgovima.
U priopćenju koje je potpisao tajnik varaždinskog biskupa stoji sljedeće: „Varaždinski biskup Bože Radoš na Pepelnicu, 22. veljače 2023. godine, slavio je svetu misu u varaždinskoj katedrali i tijekom propovijedi je tumačio evanđelje toga dana. Osvrnuo se na Isusov govor o postu, molitvi i djelima milosrđa te tražio nadahnuće za življenje korizme za sebe i vjernike okupljene na tome slavlju u katedrali. Govoreći o molitvi, želio je istaknuti kako moć molitve nije u izvanjskoj formi, nego u raspoloženju srca. Propovijed biskupa Radoša nije bila upućena ni jednoj konkretnoj skupini vjernika i molitva krunice na javnim prostorima nije bila tema propovijedi. Način komunikacije biskupa Radoša tijekom propovijedi nije prozivanje osoba ili skupina ljudi, već tumačenje Božje riječi“.
Još jednom mainstream mediji žele unijeti podijele među vjernike, ali svakom vjernom sinu Crkve je jasno da niti nijedan biskup ne može biti protiv javne molitve krunice.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...