Petak, 26. travnja 2024.

Heteroseksualni mladi su zdraviji i sretniji od LGBQ+ vršnjaka

Nedavno je Centar za sprečavanje i kontrolu bolesti (CDC) objavio studiju u kojoj su naveli podatke da je kod “LGBQ+ tinejdžera“ znatno veća stopa osjećaja depresije i suicidalnosti nego kod njihovih heteroseksualnih vršnjaka.

Studija pod nazivom Istraživanje rizičnog ponašanja mladih (YRBS) je napravljena anketiranjem srednjoškolaca, koji su mogli odabrati dvije kategorije “seksualnog identiteta“: heteroseksualan i “LGBQ+“. Tinejdžeri su se u anketi mogli izjasniti kao: „heteroseksualni“, „homoseksualni“, „biseksualni“, „queer“ ili „neki drugi seksualni identitet“.

U istraživanju su znanstvenici došli do zapanjujućih rezultata.

Među heteroseksualnim tinejdžerima, 22% izjavilo je da ima problema s depresijom i suicidalnošću, naspram 52% “LGBQ+“ tinejdžera. Na pitanje jesu li iskusili osjećaje tuge ili beznađa tijekom prethodne godine, 35% heteroseksualnih tinejdžera odgovorilo je potvrdno za razliku od 69% “LGBQ+” tinejdžera.

Postotak heteroseksualnih tinejdžera koji su izjavili da su „ozbiljno razmišljali o pokušaju samoubojstva” tijekom prethodne godine činio je 15%, dok je 45% “LGBQ+” tinejdžera izjavilo isto. Još su očitiji podaci u korist heteroseksualnosti bili na upit pokušaja samoubojstva tijekom protekle godine. Čak 22% “LGBQ+“ tinejdžera je pokušalo samoubojstvo, naspram 6% heteroseksualaca.

Studija je potvrdila da “LGBQ+“ tinejdžeri imaju veću potrebu od svojih vršnjaka koristiti nedopuštane supstance (razne droge, alkohol, marihuanu, duhanske proizvode…).

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...