Petak, 26. travnja 2024.

ELON MUSK: „Roditelj ili doktor koji sterilizira dijete treba ići u doživotni zatvor“

U petak je Elon Musk osudio praksu promjene spola, ili kako bi ljevičari rekli promjene “roda“, kod maloljetnika. Ta osuda dolazi kao znak podrške odluci guvernera Floride, Rona DeSantisa, da zabrani medicinsku promjenu spola kod maloljetnika. Na Twitteru je jasnim riječima osudio promjenu spola: „Svaki roditelj ili liječnik koji sterilizira dijete prije nego što ono postane odrasla osoba treba ići u zatvor do kraja života“.

Američki lobisti rodne ideologije omogućili su da primjerice šesnaestogodišnjak – koji se ne smatra dovoljno starim da glasa, pridruži se vojsci ili čak pristane na većinu medicinskih tretmana — bude trajno steriliziran. Bitan je samo verbalni pristanak, a roditelji tu ništa ne mogu učiniti.

Stoga je izjava milijardera Muska nedvojbeno snažan prijekor rodnoj ideologiji koja cilja na najranjivije, na djecu. Treba napomenuti da je Musk jedan od rijetkih javnih uglednih osoba koje su javno osudile rodnu ideologiju, a Business Insider ga je proglasio „najutjecajnijom osobom na svijetu“.

Moguće da je jedan od razloga Muskova otvorenog protivljenja rodnoj ideologiji taj što mu se sin identificira kao djevojka. Njegov sin, Xavier Alexander Musk, promijenio je ime u Vivian i medijima je rekao da ne želi biti povezan s biološkim ocem na bilo koji način.

Uz slučaj u obitelji, Musk je i ranije u intervjuima za mainstream medije postavio tezu da su američka elitna sveučilišta stvorila rodna ideologiju prihvaćanjem neomarksističkog načina razmišljanja. Na mnogim elitnim sveučilištima odbacuje se kapitalizam kao ekonomski sustav, a mnogi profesori promiču tezu da ako si bogat, onda si zao.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...