Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Američki biskup zabranio promicanje transrodne ideologije u katoličkim školama

Worcesterski biskup Robert McManus izdao je uredbu za katoličke škole u svojoj biskupiji, zabranjujući transvestitizam (eng. cross-dressing – nošenje odjeće koja se dizajnira za suprotni spol) i korištenje rodno neutralnih zamjenica (eng. pronouns) koje nisu u skladu s biološkim spolom učenika.

U novoj odredi stoji kako se od „svih učenika očekuje da se u školi ponašaju u skladu sa svojim biološkim spolom“. Uredba isto tako zabranjuje učenicima promicanja sodomije ili događaja povezanih uz sodomiju, kao što je gay pride (“povorka ponosa“). U uredbi stoji sljedeće: „Učenici ne smiju promicati, hvaliti ili izražavati istospolnu privlačnost tako da izazovu konfuziju ili ometanje na nastavi, aktivnostima ili događajima u katoličkoj školi“.

Ali biskup ne staje na tome, nego nastavlja: „Ne služi većem dobru krivotvorenje istine, jer samo nas istina oslobađa za puni život koji Bog nudi svakome od nas… Kada osoba doživi istospolnu privlačnosti ili nekog oblika rodne disforije, takve borbe ne mijenja biološku činjenicu o tome kako je Bog stvorio tu osobu, i bilo bi protunaravno da katoličke škole postupaju suprotno“:

Ovo nije prvi put da se biskup McManus javno opire prevladavajućem progresivnom duhu vremena. Prošle je godine od isusovačke škole u Worcesteru zahtijevao uklanjanje sodomitskih zastava, ali i zastava anarhističkog pokreta Black Lives Matter, smatrajući ih neprimjerenima i protivnima crkvenom nauku. Kada je škola to odbila, mons. McManus obznanio je kako se isusovačka škola više ne može zvati katoličkom.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...