Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Kako se na Lopodu promiče turizam? Tako što se govori o građanskom ratu u Hrvatskoj

Prošli vikend u Hrvatskoj je proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ujedno, to je i obljetnica vojno-redarstvene akcije „Oluja“ kojom su nakon četiri godine vraćeni hrvatski krajevi koji su do tada bili pod srpskom okupacijom.

Na obljetnici „Oluje“ uvijek se mogu čuti jake poruke i jasna osuda velikosrpske agresije. To je tako neovisno tko bio na vlasti. No čini se da ne misli svi da je Hrvatska bila žrtva agresije. Za neke bio je to građanski rat.

Dr. Jure Burić tako je za Fenix magazin opisao iskustvo koje je njegov kum doživio tijekom godišnjeg odmora na Lopudu. Naime, u hotelskom prospektu o povijesti Lopuda pročitao je kako se u Hrvatskoj od 1991.-1995. godine vodio „građanski rat“.

„Nigdje ni riječi spomena kako je to bila čista jugo-srpska agresija na Dubrovnik i Hrvatsku. U takvom hotelu kum Romano nije htio dalje odsjesti. Prekinuo je boravak obavijestivši o tome upravu i osoblje na recepciji Lafodije navodeći im razlog napuštanja hotela. Uz to im je rekao kako će o toj sramoti i iskrivljavanju povijesti na štetu države Hrvatske i njezinih stanovnika obavijestiti Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo turizma RH”, napisao je Burić.

Hotel je u talijanskom vlasništvu, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se uprava hotela ispričati i hoće li bi reakcije nadležnih ministarstava.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...