Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

I ove godine franjevci pozivaju upravitelje crkava na održavanje inicijative za Vukovar

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, 18. studenog, trenutak je kada su srca i misli hrvatskog naroda, od onih najmanjih do najstarijih, usmjerena prema gradu heroja. Taj dan će Vukovar preplaviti rijeke hodočasnika, a oni koji neće moći sudjelovati u Danu sjećanja odat će počast hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća diljem Hrvatske i svijeta.

Uz paljenje svijeća, franjevački samostan u Vukovaru, na čelu s gvardijanom fra Tonijem Vučemilovićem, i ove godine poziva „sve upravitelje crkava da 18. studenoga 2023. godine u 18 sati i 11 minuta oglase zvona u znak sjećanja na sve žrtve Vukovara“.

Inicijativa „Zvon za Vukovar“, koja se održava već duži niz godina, podsjeća hrvatski narod na zajedničko sjećanje na poginule i nestale, na branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Zvonjava zvona, koja će odjeknuti diljem Hrvatske, poziva nas da ne dopustimo mjesta zlopamćenju, nego održava poziv na molitvu, kako za grad Vukovar i Republiku Hrvatsku, tako i cijeli svijet koji je ranjen podjelama i ratovima.

Nadamo se da će zvonjava zvona potaknuti savjest bivših pripadnika JNA i četnika da progovore i prekinu šutnju koja će pomoći u pronalasku nestalih.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...