Petak, 03. svibnja 2024.

Junački čin u SAD-u: Veteran odrubio glavu sotoni

Prošli tjedan nesvakidašnja statua bila je postavljena u predvorju zgrade Kapitola u Des Moinesu, u saveznoj državi Iowi.

Mnogi Amerikanci bili su zgroženi onim što su lokalni političari dopustili. U razdoblju prije Božića dopustili su postavljenje statue sotone u predvorju zgrade Kapitola. Nije im bilo problematično što time vrijeđaju vjerske osjećaje velikog broja kršćana – 80% građana Iowe su kršćani, ali i građana koji se protive promicanju sotonizma.

Srećom, statua nije dugo ostala u zgradi Kapitola. Prošli tjedan je jedan kršćanin odlučio reagirati i uništio je statuu – odrubio je glavu sotoni.

„Vidio sam ovaj bogohulni kip i to me razbjesnilo“, rekao je umirovljeni vojnik Michael Cassidy za The Sentinel. „Moja je savjest oblikovana Božjom riječi, a ne birokratskim dekretima. Odlučio sam djelovati”.

Cassidy je lokalnom novinaru rekao kako se nakon uništenja kipa nada reakciji kršćana koji će „djelovati protiv sličnih poteza koje promiče vlast u Iowi“; zaključivši kako se „protukršćanske vrijednosti u posljednjem desetljeću sve više uvažaju, a kršćani uglavnom ne djeluju“.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...