Petak, 19. travnja 2024.

Alin Kavur, legendarni „Dado“ iz Smogovaca, ekskluzivno za Vigilare.info: Rodnoj ideologiji nije mjesto u vrtićima i školama

S Alinom Kavurom, većini poznatom po ulozi Dade u Smogovcima, razgovaramo o organizaciji Prve hetero parade koja će se u jesen održati u Zagrebu.

Poštovani gospodine Kavur, za jesen ste najavili održavanje prve Hetero-parade ponosa. Kako ste došli na ovu ideju?

Vidjevši kako vladajuće stranke na državnoj i gradskoj razini guraju teme rodne ideologije pod tepih, i ne samo to već ih i podržavaju, te vidjevši koliko su parade, povorke i festivali ideološke tematike učestali odlučio sam da je krajnje vrijeme da se nešto poduzme glede tog pitanja. Tako mi je sinula ideja da organiziram Prvu hetero paradu ponosa.

 Koji je glavni cilj održavanja parade?

Prva hetero parada ponosa je prosvjed protiv nametanja rodne ideologije našoj djeci već u vrtićima. Rodna ideologija nema znanstvenu, medicinsku čak ni prirodnu pozadinu. Jednako tako, smatram da trebamo očuvati naše tradicije te roditeljima prepustiti odgoj njihove djece. Velika većina građana slaže se da rodnoj ideologiji nije mjesto u vrtićima i školama. Mi poštujemo njihova prava, pa tako neka se poštuju i naša. Mišljenja sam da to treba jasno dati do znanja. Svaki roditelj želi najbolje za svoju djecu.

Tko će sve sudjelovati u organizaciji parade?

Kada sam javno prezentirao ideju o organizaciji “Prve hetero parade ponosa” pomoć i potporu mi je ponudila gospođa Ljiljana Dragić, organizatorica niza prosvjeda Roditelja odgojitelja kojima je trenutna gradska vlast de facto htjela ukinuti zagrebačku demografsku mjeru i tako dovesti 5800 obitelji koje skrbe o preko 20 000 djece u nepovoljan položaj. Sada imamo Facebook grupu s već 1400 članova okupljenih u dva tjedna.

Zainteresiranost raste na dnevnoj bazi. Javljaju nam se roditelji iz cijele Hrvatske sa željom da se priključe ovoj inicijativi. Prosvjed je planiran za drugu polovicu rujna te pozivamo sve građane koji podupiru ovu inicijativu da nam se pridruže. S obzirom na dosadašnji odaziv vrlo smo optimistični i vjerujem da je trebalo samo pokrenuti inicijativu kako bi građani mogli pokazati svoj stav.

Očekujete li da će Vas tzv. progresivni mainstream mediji optužiti za govor mržnje?

Svi znamo kako mediji takve vrste funkcioniraju i da: spreman sam na to. Ne mrzim nikoga, poštujem i volim sve dobre ljude bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju, vjeru i naciju.

U medijima ste već istupali protiv tzv. rodne ideologija koja se želi progurati u okviru tzv. seksualnog odgoja. Što Vas smeta?

Rodna ideologija ili bilo kakvo izlaganje djece hiperseksualizaciji, bilo to homoseksualne ili heteroseksualne orijentacije štetno je za psihološki i psihoseksualni razvoj djece. Moje mišljenje je da naglasak treba ipak biti na rodnoj ideologiji koja je protivna čovjekovoj prirodi, znanosti, medicini i vjeri. Ako razne udruge, organizacije i inicijative žele provoditi edukacije takve vrste smatram da ne bi trebale biti financirane iz državnog i lokalnih proračuna, jer ima mnogo različitih programa koji su potrebni za unaprjeđenje kvalitete života djece, a nisu financirani iz istih.

Roditelji se sve kasnije odlučuju imati djecu većinom iz ekonomskih razloga pa se postavlja pitanje: zašto se novac ne odvaja za demografiju, a financiraju se ovakvi projekti? Zaista bih volio dobiti odgovor na ovo pitanje.

Živite u Zagrebu, a široj ste javnosti poznati po ulozi Dade u kultnim Smogovcima. Kako gledate na prvu godinu vladavine Tomislava Tomaševića? Jesmo li umjesto rješavanja komunalnih problema dobili samo ideologiju?

Kao stanovnik grada Zagreba razočaran sam radom gradonačelnika. U predizbornoj kampanji su obećali puno, a kako kaže naša stara poslovica: tresla se brda, rodio se miš! Očekivao sam da će se riješiti problem odvoza komunalnog otpada, ali kako vidimo nisu dorasli rješavanju toga problema, a zbog toga su dobili izbore.

Da, umjesto rješavanja gorućih problema naše lijepe metropole dobili smo udar na roditelje i djecu, te promicanje rodne ideologije.

Vladajući HDZ deklarira se kao demokršćanska stranka, a financira održavanje parade. Kako gledate na njihovo demokršćanstvo?

Svi znamo odakle puše taj vjetar, a puše iz EU. Mislim da je vladajući HDZ daleko od HDZ-a iz ’90-tih. Jednostavno su se pogubili. Vladajuća demokršćanska stranka bi po mom mišljenju trebala njegovati i raditi na očuvanju naše tradicije i kršćanskih vrijednosti, zar ne?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...