Petak, 26. travnja 2024.

Muški mozak i televizija… zašto žene krivo reagiraju?

Jedna od najvećih laži današnjice je ta da su muškarci i žene isti. Nismo. Mi imamo isto dostojanstvo i pravo na poštovanje i ljubav, ali u biološkom i psihološkom smislu potpuno smo drukčiji.

Što se prije prihvati ova činjenica da smo potpuno različiti – a ne neke ideološke floskule i izmišljotine feministkinja i cijele agende rodne ideologije – bolje je za sve. Spoznati te različitosti će nam pomoći da jedne druge bolje razumijemo, ljubimo, poštujemo i surađujemo.

Bračne nesuglasice i općenito nerazumijevanja dolaze jer ne razumijemo zašto i kako se ponašamo i koje su nam biološke različitosti. Kada spoznamo te razlike onda bolje možemo surađivati i onda ta različitost između muškarca i žene stvarno postane bogatstvo u različitosti.

Muž i gledanje TV-a

Što napraviti kada muž gleda televiziju (ili čita portal), naročito neki šport, žena u prolazu nešto pita ili kaže, a muž ili ne primjećuje ili samo nešto neartikulirano promrmlja?

Kako će žene reagirati? Mogući scenarij:

„On mene ne voli“

Žena koja ne zna kako muški mozak funkcionira će pomisliti u sebi i/ili javno progovoriti kako je „tebi važnija ta televizija“ i „ti mene ne voliš, samo sebe gledaš“. Muškarac će onda dignuti zbunjeno glavu i promrmljati „o čemu ti govoriš?“. I onda nastane svađa i zahlađenje odnosa.

On je u svojoj kutiji – percipiraj me

Žena koja zna da muški mozak funkcionira tako da radi jednu po jednu stvar, tj. da je on u kutiji koja se sada zove „gledam televiziju“ će, ako je stvarno nešto važno, stati između TV-a i muža, izravno ga gledati i reći mu što treba.

Žene koje znaju da muškarci nisu žene znaju da za razliku od njih oni ne mogu raditi nekoliko stvari od jednom. Oni radi jednu po jednu radnju.

S druge strane znanstveno je dokazano da žena može istovremeno raditi do sedam stvari istovremeno. To se zove multitasking (mnoštvo zadataka od jednom). Ona može čuvati dijete, kuhati na tavi, razgovarati s prijateljicom na telefon, razmišljati što će sutra kupiti… itd.

Ako stavimo ženu u poziciju da gleda TV ili čita portal i muž prođe i nešto upita ili kaže, žena će bez da digne glavu odgovoriti. Ona može pozorno pratiti program na TV- i pozorno slušati muža bez da ga pogleda. Muž koji ne zna kako ženski mozak funkcionira će biti u potpunom čudu kako je to moguće.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...