Četvrtak, 18. travnja 2024.

LGBTIQ+ ideologija želi redefinirati Božić

Tvrtka koja proizvodi viski odlučila je promovirati transrodnost u reklami s božićnom tematikom. Video na YouTubeu ima više od 2,6 milijuna pogleda od objavljivanja početkom prosinca.

Trominutni reklami video koji je financirala tvrtka J&B Whisky, pod nazivom She, un cuento de J&B, počinje prikazom starijeg muškarca u ruralnoj Španjolskoj koji uzima ruž svoje žene, zaključava se u svoj toalet i potajno se uči šminkati. Video možete pogledati ovdje.

Na kraju reklamnog videa doznat ćete da se stariji čovjek sam naučio šminkati kako bi mogao našminkati svog unuka – muškarca koji vjeruje da je žena. Kad djedova obitelj stigne u njegov dom na božićnu večeru, on odvodi transrodnog unuka u kupaonicu i našminka ga prije nego što obojica izađu, a unuk nailazi na zagrljaj svoje obitelji.

Reklamni video koji prikazuje djeda “punog ljubavi“ i njegovog transrodnog unuka, stvoren je kako bi, prema autorima, istaknuo problem pritisaka na LGBTIQ+ osobe da se ponašaju “drugačije”, promijene svoj izgled ili da izbjegavaju blagdanska okupljanja s obitelji i prijateljima zbog strah da neće biti prihvaćeni.

U opisu videa na španjolskom stoji da kompanija želi da „svi mogu slobodno proslaviti Božić, da nitko ne bude izostavljen“. Autori su očigledno zaboravili na građane Europe koji nisu kršćani, pa sljedeće godine možemo očekivati i pripadnike drugih vjeroispovijesti kako bi se zadovoljili standardi Europske unije.

Predstavnik kompanije Diageo, proizvođač J&B Whiskyja, rekao je da je svrha reklame pokazati da je „ljubav koja spaja djeda i unuka toliko velika da može nadvladati sve predrasude ili prepreke“. Treba napomenuti kako je autor (ili autorica) video uratka transrodna umjetnica Elle Di Amore, koja je od ranije poznata po ovakvim reklamama.

„Mi u kompaniji Diageo želimo da se svi osjećaju slobodni slaviti Božić, da damo vidljivost stvarnosti s kojom se tisuće ljudi u LGBTIQ+ zajednici suočavaju tražeći siguran prostor da budu ono što jesu tijekom razdoblja blagdana” rekla je Úrsula Mejía-Melgar , direktorica marketinga za Južnu Europu u kompaniji Diageo.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...