Četvrtak, 25. travnja 2024.

Priopćenje u vezi presude u slučaju Vigilare protiv Ive Josipovića

U predmetu Vigilare protiv bivšeg hrvatskog predsjednika g. I. Josipovića zbog javne diskriminacije katolika o blagdanu Velike Gospe 2017. godine, Županijski sud u Zagrebu na temelju Zakona o suzbijanju diskriminacije, donio je odluku kojom se oslobađa g. Josipovića od optužbe diskriminacije.

Ovom odlukom sud je propustio povijesnu priliku vratiti povjerenje više tisuća hrvatskih građana u učinkovitost i pravdu hrvatskog pravosuđa.

Nakon konzultacija sa svojim pravnim timom koji trenutačno analizira ovu presudu, Vigilare će definirati daljnju pravnu strategiju i nastaviti legalnu borbu pa i do Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Ovim putem Vigilare zahvaljuje više od 5 000 hrvatskih građana koji su davanjem vlastoručnog potpisa punomoći udruzi Vigilare iskazali svoje duboko povjerenje i, tim činom, manifestirali javni legitimitet za ovaj sudski postupak protiv g. Josipovića.

Takva velika i javna podrška građana, dokaz je da ovaj postupak nije bio besmislen, već, naprotiv, tek prvi korak u stvaranju jednog profesionalnog pravnog tima koji će biti u stanju intervenirati u javno područje i na taj način biti jamac za jačanje demokratskog društva koje se temelji na pravnoj državi.

U Zagrebu, 16. studenog 2018.

dr. sc. Vice Batarelo
Predsjednik Vigilare

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...