Petak, 26. travnja 2024.

Poljska i tzv. LGBT vrijednosti

Kad su postavljali temelje današnje Europske unije Adenauer, De Gasperi i Schuman teško su mogli čuti za tzv. LGBT vrijednosti. Ipak, bruxelleski mainstream danas proglašava tzv. LGBT vrijednosti „temeljnim vrijednostima Europske unije“. Onima koji ne razumiju o kakvim se to „vrijednostima“ radi i odbijaju tzv. LGBT propagandu Bruxelles želi začepiti usta.
Prošle je godine Europska komisija tako predstavila prvu strategiju EU-a „za ravnopravnost lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih, transrodnih, nebinarnih, interseksualnih i queer osoba (LGBTIQ)“. U strategiji se predlaže da se među zločine u EU-u svrsta zločin iz mržnje, kojim je obuhvaćen i tzv. homofobni govor mržnje. Što je to „homofobni govor mržnje“, dakako, bit će prepušteno diskrecijskoj ocjeni bruxelleskoga Ministarstva istine koje već uzima na red službenu Varšavu.
Spor Varšave i Bruxellesa, naime, ne odnosi se samo na pitanje abortusa, nego taj vrijednosno-ideološki sukob obuhvaća i odnos prema tzv. LGBT zajednicama. Mainstream mediji već neko vrijeme optužuju Poljsku da je uvela tzv. LGBT-free zone što bi značilo da osobe homoseksualne orijentacije ne mogu živjeti u tim dijelovima Poljske. Međutim, kao što je pojasnio poljski ministar obrane Zbigniew Ziobro, u Poljskoj ne postoje „LGBT-free zone“, nego zone slobodne od LGBT ideologije. Mahom se radi o regijama na jugoistoku države koje su tradicionalno snažno katoličke.
Zibro smatra da agresivno nametanje nečijih seksualnih sklonosti, nasilni zahtjevi za omogućavanjem tzv. istospolnog braka i posvajanje djece od homoseksualnih parova predstavljaju „ozbiljan problem“. Zbog proglašenja zona slobodnih od širenja tzv. LGBT ideologije protiv Poljske je Europska komisija pokrenula proces, a došlo je i do obustave isplate sredstava iz programa potpore za obnovu kohezije. Za Ursulu von der Leyen riječ je o „nehumanim zonama kojima nije mjesto u EU“.
Uvjetovanje financijskih sredstava prihvaćanjem tzv. LGBT prava, ali i drugih ideologija koje su nespojive s katoličkom vjerom, uz najavljeno sankcioniranje protivnika LGBT propagande pod krinkom homofobnog govora mržnje, predstavlja težak napad na slobodu govora. Ujedno, takva postupanja mogla bi dovesti do dezintegracijskih procesa u Europskoj uniji s obzirom na to pojedine države imaju sasvim drugačija stajališta od službenoga Bruxellesa.
Povijest nas uči da su svi nasilni unifikacijski procesi, a u njih spada i pokušaj prisiljavanja svih država EU-a za prihvaćanjem tzv. LGBT vrijednosti, na kraju propali.
Problem je što iz povijesti neki, vrlo očito, nisu baš ništa naučili, zar ne?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...