Četvrtak, 25. travnja 2024.

OTVORENA VATRA NA PROSVJEDNIKE U NIZOZEMSKOJ Suludim okolišnim politikama globalisti žele osiromašiti ljude

Već nekoliko dana u Nizozemskoj, jednome od najvećih izvoznika hrane, traju masovni prosvjedi poljoprivrednika koji se protive odluci vlasti da zatvori desetke farmi, uključujući i stočarske, pod izlikom smanjenja emisije dušika.

Poljoprivrednici su blokirali ceste, uključujući i autoceste u blizini granice s Njemačkom, kako bi upozorili na katastrofu koja prijeti njihovoj industriji. Najavljuju se i blokade strateških objekata.

Nizozemska je vlada  najavila smanjenje emisije dušika za 70 posto. Rok je 2030. godina, a prema prvim procjenama uzgajivači bi se trebali riješiti oko 30 posto stoke što bi moglo izazvati veliku krizu u prehrambenoj industriji.

Tijekom jučerašnjeg dana policija je u jednom trenutku otvorila vatru na vozače traktora, a u službenom priopćenju stoji da su se ovi pokušali zabiti u službena vozila.

Jasno je kako svi trebamo težiti zaštiti okoliša. Svima je u interesu da živimo u čišćem okolišu i da se u prometu i u gospodarstvu koriste što čišće energije.

Problem je kad se od zelenih politika radi nova sekularna religija i kako se u suludo kratkim rokovima žele provesti određene agende.

Pokušaji nerealno brze transformacije mogu dovesti do velike ekonomske krize (određeni ekonomisti već koriste termin „greenflacija) i do osiromašenja velikog broja ljudi.

Restriktivni propisi o zaštiti okoliša koji mogu ugroziti egzistenciju ljudi doći će vrlo brzo i k nama. Već smo mogli čuti najave da bi se za prodaju ili iznajmljivanje kuća na moru tražili posebni energetski razredi kuća.

Riječ je o ideologiji globalista koja se provodi pod krinkom dobre ideje zaštite okoliša.

Da je riječ o ideologiji i politici vidimo jasno iz činjenice da jučer Europski parlament dao potporu uvođenju plina i nuklearne energije u „zelene“ izvore. Još do jučer, dok nije došlo do plinske krize zbog napada na Ukrajinu, plin i nuklearke nisu bili poželjni.

A sada tko zna: možda se i ugljen vrati u modu?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...