Petak, 29. ožujka 2024.

MUTNE POSLOVNE VEZE: Je li Abazović utopio Crnu Goru u „srpski svet“

U srijedu je u Podgorici potpisan Temeljni ugovor između crnogorske vlade i Srpske pravoslavne Crkve (SPC), nakon što je patrijarh SPC-a Porfirije bez najave stigao u glavni grad Crne Gore.

Porfirijev dolazak u Podgoricu nisu službeno najavili ni crnogorska vlada ni SPC, a prilikom tog posjeta potpisan je Temeljni ugovor sa SPC-om koji osporava dio političkih stranaka u Crnoj Gori, na čelu s Demokratskom partijom socijalista crnogorskoga predsjednika Mile Đukanovića.

Ovaj ugovor nije uspio progurati niti Zdravko Krivokapić, koji je slovio ne samo kao otvoreni velikosrpski eksponent, nego i kao čovjek Srpske pravoslavne crkve.

Otvara se pitanje čiji je Dritan Abazović eksponent i za čije interese radi? Ugovor, naime, jača ulogu SPC-a u Crnoj Gori iako je riječ o velikosrpskoj i protucrnogorskoj instituciji.

Zanimljivo, “Oslobođenje” je ovih dana objavilo tekst o poslovnim vezama brata crnogorskog premijera Džihana Abazovića i partnerice srbijanske premijerke Milice Đurđić. Ovi, naime, zajedno otvaraju kliniku koja bi trebala biti smještena u zgradi bivšeg Beogradskog izdavačkog grafičkog zavoda.

Jesu li poslovne veze ključ za razumijevanje politika Dritana Abazovića?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...