Petak, 26. travnja 2024.

U Engleskoj namjeravaju provesti projekt globalne elite!

U Oxfordu će tijekom eksperimenta u razdoblju od šest mjeseci samo autobusi, taksiji, biciklisti i pješaci moći proći kroz pristupne točke do centra grada, ali ne i osobni automobili. Stanovnici Oxforda i okolnih sela mogu podnijeti zahtjev za dozvolu prolaska osobnih automobila kroz pristupne točke u Oxfordu do sto dana u godini, a stanovnici okruga Oxfordshire mogu podnijeti zahtjev za dozvolu prolaska osobnih automobila kroz pristupne točke do dvadeset pet dana u godini.

Ograničenja će se provoditi pomoću kamera za automatsko prepoznavanje registarskih pločica (ANPR), koje će nadzirati vozila koja prolaze kroz prometne točke, a ona bez izuzeća ili dozvole bit će kažnjena sa sedamdeset funti, stoji u priopćenju gradskog vijeća.

Političari tvrde da će stanovnici „još uvijek moći voziti u svaki dio grada u bilo koje vrijeme“, ali uvođenje pristupnih točaka uznemirava građane, a jedan novinar opisuje promjene kao „jezive“.

Novinska agencija OxfordshireLive je izvijestila da su prigovori tijekom javne rasprave o pristupnim točkama bili toliko žestoki da su „postupak odobrenja morali dva puta pauzirati. Jedna zastupnica je pozvala političare na ostavku i bila je prisiljena napustiti prostoriju jer je govorila više od dozvoljenog vremena“.

Lokalni dužnosnici priznali su da zabrinutost zbog okoliša pomaže u pokretanju novih mjera, iako se čini da umanjuju tu motivaciju u svojim pojašnjenjima. „Razlog zbog kojeg smo predložili ove promjene je taj što – kao što znaju svi koji žive i posjećuju Oxford – grad desetljećima ima užasne gužve. To šteti našem gospodarstvu i okolišu, a autobusnu mrežu čini neodrživom”, objašnjava se u priopćenju.

Na internetskoj stranici okruga Oxfordshire jasno je definirano kako je cilj ovog eksperimenta pokazati da ograničavanje upotrebe osobnih automobila ima za cilj „borbu protiv klimatskih promjena“ i „smanjenje onečišćenosti zraka“, a građane se ovom inicijativom potiče na hodanje, vožnju biciklom i korištenje autobusa umjesto osobnih automobila.

Publicist Marc Morano, koji se specijalizirao za razotkrivanje lažnih narativa povezanih s „klimatskim promjenama“, nedavno je upozorio na nadolazeće “klimatske lockdowne“ u kojima će biti nametnuta ograničenja na putovanje osobnim automobilom i zrakoplovom te potrošnju energije u kućanstvu pod izliku “klimatske krize“ kao dio globalnog programa Velikog resetiranja.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...