Utorak, 21. svibnja 2024.

Znate li što je financirala zaklada Georgea Sorosa?

Zaklada Otvoreno društvo Georgea Sorosa dala je više od trideset pet milijuna dolara u 2021. krajnje lijevim organizacijama koje promiču uskraćivanje financiranja policije i odabir kandidata krajnje ljevice za suce i tužitelje.

Prema izvještaju američke televizije Fox News, kontroverzni mađarsko-američki milijarder odobrio je mnoštvo pojedinačnih donacija putem svoje zaklade za potporu kampanjama i kandidatima koji su namjeravali revidirati američki sustav kaznenog pravosuđa i provesti sveobuhvatnu reformu, a u nekim slučajevima i ukidanje lokalnih policijskih uprava.

U jednom primjeru takvog financiranja, američka televizija Fox News ističe šesteroznamenkastu donaciju Sorosevih neprofitnih organizacija za propalu kampanju 2021., u kojoj se trebalo ukinuti policijske postaje u Minneapolisu.

Iznos od 1,75 milijuna dolara navodno je prebačen iz Soroseve zaklade Otvoreno društvo u organizaciju New Venture Fund sa sjedištem u Washingtonu radi provede projekta Community Resource Hub for Safety and Accountability. Fox News opisuje organizaciju kao „udrugu koja prikuplja novce za lokalne progresivne aktiviste koji onda promiču reformu policije, što uključuje promoviranje materijala o ukidanju i smanjenju novca za policiju“.

Nadalje, neprofitna organizacija Open Society Policy Center, ogranak Soroseve zaklade Otvoreno društvo, je uplatila pola milijuna dolara organizaciji Equity PAC, koja se protivi „zapošljavanju novih policajaca“ u Austinu, u Teksasu.

Nadalje, zaklada Otvoreno društvo dodijelila je dvjesto tisuća dolara organizaciji Justice Coalition u Austinu, čiji je cilj „educirati javnost o radu policije, utjecaju policijskih sindikata i načinima da zajednice budu sigurne bez oslanjanja na policiju“.

Neiscrpan popis neprofitnih organizacija koje su povezane sa Sorosem možete pronaći ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...