Petak, 26. travnja 2024.

Biskup Careggio: Festival u Sanremu promiče nemoral

„Vrlo “uspješne“ javne manifestacije, poput festivala u Sanremu, uvelike su doprinijele promicanju nemoralnog načina života, a glazba na takvim festivalima često sklizne u vulgarnost“, rekao je umirovljeni biskup Ventimiglia-Sanrema, mons. Alberto Maria Careggio, opisujući Festival talijanske pjesme, koji se ovih dana događa u gradu koji pripada njegovoj biskupiji.

Biskup je 9. veljače osudio festival u Sanremu u intervjuu za tjednik Maria con te. Festival u Sanremu je glazbeno natjecanje koje se smatra pretečom Eurosonga, ali kao i Eurosong promiče nemoral, vulgarnost i LGBTIQ+ ideologiju.

U intervjuu je umirovljeni biskup rekao da svijet postaje sve udaljeniji od vjere, napose u popularnoj kulturi, glazbi i medijima, ističući da nam je „u takvoj situaciji potrebna Marijina pomoć, jer cijelo čovječanstvo ima potrebu za Gospinom zaštitom. I ona nikoga ne odbija“.

Na kraju intervjua je biskup podsjetio da je Ivan Pavao II. povodom pedesete obljetnice početka Drugog svjetskog rata rekao da „javni život ne smije zanemariti etičke kriterije. Kada se moralna struktura nacije raspadne, onda se svega treba bojati“.

Što se dogodilo na poznatom festivalu u Sanremu?

Prve večeri festivala u Sanremu talijansku javnost je šokirala Chiarra Ferragni zbog neprimjerene odjeće. Tako razodjevena je izgovorila krajnje upitan umjetnički monolog. Ovdje možete pogledati video koji prikazuje nastup Ferragni, a njezin nastup je oborio rekorde televizijske gledanosti.

Uz nastup voditeljice Ferragni potrebno je istaknuti krajnje divljački nastup mladog glazbenika Riccarda Fabbriconija (poznatijeg kao Blanco). Mladi pjevač je gazio i uništavao cvijeće tijekom svoga nastupa. Ovdje možete pogledati video.

Sve za slavu, rekli bi umjetnici. Treba napomenuti kako ovo nije prvi put da su umjetnici upitne kvalitete dobili priliku nastupati na festivalu u Sanremu. Prošle godine je talijanski pjevač Achille Laura izveo blasfemičnu pjesmu Domenica (Nedjelja), u kojoj vrijeđa kršćansku kulturu i značenje nedjelje za kršćane. Pjesmu možete poslušati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...